Povećana buka u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećana buka u Vršcu

VRŠAC - U poslednje vreme tokom letnjeg perioda mogu se čuti česte pritužbe građana zbog povećane buke u gradu Vršcu. Iako je povećan intenzitet tokom dnevnih časova, izazvan saobraćajem, pritužbe su uglavnom upućene zbog prekomerne buke koju izazivaju ugostiteljski objekti tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

LSV

Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine Vršca smatra da je to nedopustivo i da građani ispaštaju tako što im se zdravlje ugrožava narušavanjem dozvoljenog nivoa buke tokom noći kada je vreme za san i odmor.

U drugim gradovima se već uveliko sprovode mere i donose odluke za rešavanje tog problema dok se u Vršcu stiče utisak o drastičnom pogoršanju zaštite životne sredine.

U Pančevu je, kako saznajemo, doneta odluka o akustičnim zonama. Ugostiteljski objekti neće moći da posluju u stambeno-poslovnim objektima,dok će bašte ostalih ugostiteljskih objekata imati ograničen rad do 23 sata.

Slične mere sprovode se i na teritoriji Beograda dok se u Vršcu stanje pogoršava.

Uputili smo zvanični dopis i iz tih razloga. Vršački ligaši traže od gradskih vlasti da dostave strategiju i plan zaštite za rešavanje ovog problema i prikažu izveštaje monitoringa buke ako ih ima.

(BILSV, 08.09.2017)

 




Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je sramotno što se naprednjačka vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, srami antifašizma i na nedostojan način obeležava Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Nedelja, 01. 10. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: LSV - Vojvođani spremna za izbore. SNS gubi vlast u Vojvodini

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemomkrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik ocenjuje da je sve podređeno samovolji jednog čoveka iz Beograda, te da će odluka gradonačelnika Novog Sada o ostavci biti doneta u skladu sa ličnim interesom Srpske napredna stranke.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook