Povećana buka u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećana buka u Vršcu

VRŠAC - U poslednje vreme tokom letnjeg perioda mogu se čuti česte pritužbe građana zbog povećane buke u gradu Vršcu. Iako je povećan intenzitet tokom dnevnih časova, izazvan saobraćajem, pritužbe su uglavnom upućene zbog prekomerne buke koju izazivaju ugostiteljski objekti tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

LSV

Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine Vršca smatra da je to nedopustivo i da građani ispaštaju tako što im se zdravlje ugrožava narušavanjem dozvoljenog nivoa buke tokom noći kada je vreme za san i odmor.

U drugim gradovima se već uveliko sprovode mere i donose odluke za rešavanje tog problema dok se u Vršcu stiče utisak o drastičnom pogoršanju zaštite životne sredine.

U Pančevu je, kako saznajemo, doneta odluka o akustičnim zonama. Ugostiteljski objekti neće moći da posluju u stambeno-poslovnim objektima,dok će bašte ostalih ugostiteljskih objekata imati ograničen rad do 23 sata.

Slične mere sprovode se i na teritoriji Beograda dok se u Vršcu stanje pogoršava.

Uputili smo zvanični dopis i iz tih razloga. Vršački ligaši traže od gradskih vlasti da dostave strategiju i plan zaštite za rešavanje ovog problema i prikažu izveštaje monitoringa buke ako ih ima.

(BILSV, 08.09.2017)

 




Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook