Povećana buka u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećana buka u Vršcu

VRŠAC - U poslednje vreme tokom letnjeg perioda mogu se čuti česte pritužbe građana zbog povećane buke u gradu Vršcu. Iako je povećan intenzitet tokom dnevnih časova, izazvan saobraćajem, pritužbe su uglavnom upućene zbog prekomerne buke koju izazivaju ugostiteljski objekti tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

LSV

Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine Vršca smatra da je to nedopustivo i da građani ispaštaju tako što im se zdravlje ugrožava narušavanjem dozvoljenog nivoa buke tokom noći kada je vreme za san i odmor.

U drugim gradovima se već uveliko sprovode mere i donose odluke za rešavanje tog problema dok se u Vršcu stiče utisak o drastičnom pogoršanju zaštite životne sredine.

U Pančevu je, kako saznajemo, doneta odluka o akustičnim zonama. Ugostiteljski objekti neće moći da posluju u stambeno-poslovnim objektima,dok će bašte ostalih ugostiteljskih objekata imati ograničen rad do 23 sata.

Slične mere sprovode se i na teritoriji Beograda dok se u Vršcu stanje pogoršava.

Uputili smo zvanični dopis i iz tih razloga. Vršački ligaši traže od gradskih vlasti da dostave strategiju i plan zaštite za rešavanje ovog problema i prikažu izveštaje monitoringa buke ako ih ima.

(BILSV, 08.09.2017)

 




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Novi Sad: Dnevnice odbornika za PU Radosno detinjstvo

NOVI SAD - Skupština Grada Novog Sada prihvatila je predlog odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine da se novac od dnevnica odbornika sa jučerašnje sednice uplati u humanitarne svrhe.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Problemi u Novom Sadu rastu, dok se gradska vlast bavi strančarenjem

NOVI SAD, 17. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine već duže vreme upozorava na to da teretni saobraćaj mora što pre biti izmešten iz Petrovaradina jer ugrožava ne samo živote građana, nego i nanosi ozbiljnu štetu podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

U Pančevu ozvaničeno stranačko zapošljavanje

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo saopštio je danas da su građani Pančeva još jednom obmanuti od strane Gradske vlasti i Srpske napredne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook