Povećana buka u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećana buka u Vršcu

VRŠAC - U poslednje vreme tokom letnjeg perioda mogu se čuti česte pritužbe građana zbog povećane buke u gradu Vršcu. Iako je povećan intenzitet tokom dnevnih časova, izazvan saobraćajem, pritužbe su uglavnom upućene zbog prekomerne buke koju izazivaju ugostiteljski objekti tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

LSV

Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine Vršca smatra da je to nedopustivo i da građani ispaštaju tako što im se zdravlje ugrožava narušavanjem dozvoljenog nivoa buke tokom noći kada je vreme za san i odmor.

U drugim gradovima se već uveliko sprovode mere i donose odluke za rešavanje tog problema dok se u Vršcu stiče utisak o drastičnom pogoršanju zaštite životne sredine.

U Pančevu je, kako saznajemo, doneta odluka o akustičnim zonama. Ugostiteljski objekti neće moći da posluju u stambeno-poslovnim objektima,dok će bašte ostalih ugostiteljskih objekata imati ograničen rad do 23 sata.

Slične mere sprovode se i na teritoriji Beograda dok se u Vršcu stanje pogoršava.

Uputili smo zvanični dopis i iz tih razloga. Vršački ligaši traže od gradskih vlasti da dostave strategiju i plan zaštite za rešavanje ovog problema i prikažu izveštaje monitoringa buke ako ih ima.

(BILSV, 08.09.2017)

 




Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook