Predsednik da kaže da li ima obolelih od korone u opštini Novi Bečej i koliko ekipa hitne pomoći radi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 04. 2020. | Komentara: 0

Predsednik da kaže da li ima obolelih od korone u opštini Novi Bečej i koliko ekipa hitne pomoći radi

Novi Bečej, 14. april 2020 - Koliko stanovnika opštine Novi Bečej je zaraženo virusom COVID-19? Ako ima zaraženih, da li su oni zaraženi u našoj opštini ili prilikom boravka u bolnicama u koje su odvezeni na druge medicinske intervencije? Koliko ekipa hitne medicinske pomoći je na raspolaganju stanovnicima naše opštine, s obzirom na to da je najmanje jedna ekipa u izolaciji zbog mogućnosti da je bila u kontaktu sa obolelim od virusa COVID-19? Da li doktori i ostalo medicinsko i pomoćno osoblje imaju adekvatnu zaštitnu opremu neophodnu za sprečavanje zaraze ovim virusom?

Ovo su pitanja na koje stanovnici opštine Novi Bečej očekuju odgovore već nekoliko dana od predsednika opštine, koji je po zakonu ujedno i predsednik Štaba za vanredne situacije.

LSV

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine su sačekali prvi radni dan kako bi se nadležni predsednik obratio i informisao stanovništvo.

Pošto odgovora na ova pitanja i dalje nema, zahtevamo da se poštuje Akcioni plan sa kontrolnom listom za postupanje u javnim ustanovama radi sprečavanja bolesti koje izaziva koronavirus. Iz njega proističe da je obaveza Štaba za vanredne situacije komunikacija sa zaposlenima i građanima i edukacija za vreme pandemije.

Štab za vanredne situacije je javno predstavio dokument u kome se navodi da će „Izraditi platformu za blagovremeno i dosledno obaveštavanje o stanju pandemije i aktivnostima zaposlenih, snabdevača i klijenata, uključujući i sistem kontaktiranja u vanrednim situacijama identifikovati izvore koji će obezbeđivati blagovremene i precizne informacije o pandememji“ ( zvanični opštinski sajt).

Kako bi sprečili širenje lažnih vesti i panike, Štab za vanredne situacije i predsednik opštine na osnovu iznetog dužni su da obaveste javnost i odgovore na ono što ljude u ovom trenutku najviše interesuje.

Nemoralno i neljudski je držati ljude u neznanju kada su ovakve životno važne situacije u pitanju. 

Opravdana zabrinutost građana proističe i iz činjenice da je direktor Doma zdravlja Novi Bečej u grupi građana kojoj je zbog starosti iznad 65 godina zabranjen izlazak iz kuće tokom vanrednog stanja, pa se postavlja dodatno pitanje ko onda i kako vodi Dom zdravlja u ovoj situaciji.

Vojvođanski front  i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predsednika opštine da ispuni svoju dužnost i obavezu i obavesti stanovništvo o ovim izuzetno važnim pitanjima ili da uputi stanovništvo na koji način i gde mogu doći do tih informacija, ukoliko on nije sposoban da ih obezbedi.

Opštinski odbor  
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej




Odbori LSV | Sreda, 21. 12. 2011. | Komentara: 0

Decentralizovati Suboticu formiranjem novih opština

SUBOTICA – Liga socijaldemokrata Vojvodine u Subotici pokreće veliku kampanju s ciljem da se formiraju posebne gradske opštine Čantavir, Bajmok i Palić, a reč je o staroj  ideji ligaša koju su kao vrednu pažnje tek u skorije vreme prepoznale i druge političke grupacije, istakao je juče na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Subotica  Veljko Vojnić.
Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2011. | Komentara: 0

Neophodno više ulaganja u kulturu

ZRENJANIN - Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu može da se pohvali brojnim realizovanim aktivnostima tokom ove godine, u koje se ubraja preko 30 književnih večeri, tribine, radionice za decu, promocije radova dobitnika književnih priznanja, obeležavanje tradicionalnih manifestacija i značajnih jubileja, kao i rad sa fondovima „Todor Manojlović“ i „Ljilja i Milka Mijatov“.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook