Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

LSV Novi SadNOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u  Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.

- Dobrovoljno davanje krvi, pored jednog izrazito humanog čina, predstavlja i vid građanske solidarnosti. Važno je širiti ideju dobrovoljnosti, to pokazuje da se jedno društvo kreće u pravom smeru. Uostalom, lep je osećaj pomoći nekome kad znaš da ta krv ide u dobre ruke i da će nešto dobro da ispadne iz svega toga- kazao je Kolar. Kako je navela portparolka Zavoda za transfuziju krvi Zorica Bjelić, ovakav gest je od izuzetnog značaja s obzirom na letnji deficit krvi koji sledi. Prvi Svetski dan davalaca krvi obeležen je 14. juna 2004. godine, a 2005. godine taj dan ustanovljen kao događaj koji će se obeležavati jednom godišnje, kada je i upućen poziv svetskoj javnosti za najširu moguću međunarodnu podršku. Srbija od 2005. godine redovno obeležava ovaj dani, u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

(BILSV, 14.06.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

NOVI SAD - Vatrogasna brigada Novog Sada organizovala je danas obuku protivpožarne zaštite dece u vrtiću "Vendi" predškolske ustanove Radosno detinjsto. Osnovnu obuku prošlo je oko stotinu dece ovog vrtića, a mališanima je, pored objašnjavanja šta da rade u kriznim situacijama, pokazana i oprema vatrogasaca.
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i direktor JKP Gradska toplana Zrenjanin Vladimir Tešić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prethodna grejna sezona uspešno privedena kraju i najavio rekonstrukciju magistralnog vrelovoda.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Petar Horvat na čelu parlamenta Opova

OPOVO – Verifikacijom mandata i polaganjem zakletve, 8. juna je konstituisan novi saziv Skupštine opštine Opovo. Za predsednika opovačkog parlamenta izabran je v.d. predsednika tamošnje Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Petar Horvat.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook