Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

LSV Novi SadNOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u  Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.

- Dobrovoljno davanje krvi, pored jednog izrazito humanog čina, predstavlja i vid građanske solidarnosti. Važno je širiti ideju dobrovoljnosti, to pokazuje da se jedno društvo kreće u pravom smeru. Uostalom, lep je osećaj pomoći nekome kad znaš da ta krv ide u dobre ruke i da će nešto dobro da ispadne iz svega toga- kazao je Kolar. Kako je navela portparolka Zavoda za transfuziju krvi Zorica Bjelić, ovakav gest je od izuzetnog značaja s obzirom na letnji deficit krvi koji sledi. Prvi Svetski dan davalaca krvi obeležen je 14. juna 2004. godine, a 2005. godine taj dan ustanovljen kao događaj koji će se obeležavati jednom godišnje, kada je i upućen poziv svetskoj javnosti za najširu moguću međunarodnu podršku. Srbija od 2005. godine redovno obeležava ovaj dani, u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

(BILSV, 14.06.2011.)




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook