Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2017. | Komentara: 0

Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da prestane sa lažnim obećanjima o zapošljavanju građana i da se, konačno, angažuje oko ovog najvećeg problema koji muči Zrenjanin i Zrenjanince.

LSV

- Ovih dana vidimo da u stečaj odlazi preduzeće za proizvodnju radijatora i kotlova „Radijator“ koje je od 1932. godine poslovalo u Zrenjaninu, u čijim pogonima je radilo oko 400 radnika, a pred novogodišnje praznike radnicima je poručeno da ne dolaze na posao i proizvodnja u fabrici je obustavljena, jer je zbog duga od blizu 600 miliona dinara isključena struja. Šta se događa sa Zrenjaninom koji je za vreme autonomije Vojvodine bio dobro razvijen industrijski grad? Zrenjanin je bio gigant sa desetinama uspešnih preduzeća i sa 50.000 radnika, treći industrijski centar  i vodeći izvoznik u ondašnjoj SFRJ – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Kako se dodaje, danas je Zrenjanin grad u kome se zatvaraju fabrike, radnici ostaju bez posla, a novih investitora koji bi ih zaposlili, nema nigde osim u obećanjima gradske vlasti. 

 -Gradska vlast se od izbornog do izbornog ciklusa samo hvali dovođenjem novih investitora, ali građani ih ne vide. Ono što građani vide i svakodnevno žive je težak život, loš životni standard, borba za posao, za svaki dinar.  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da vlast uključi sve resurse i kapacitete kako bi se doveli novi investitori i na taj način smanjila nezaposlenost – zaključuje se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.
(BILSV, 27.02.2017)



Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Matić traži ravnomeran razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Dobri rezultati kandidata za Savete i Nadzorne odbore u mesnim zajednicama, koje je podržala Liga socijaldemokrata Vojvodine na izborima koji su održani u nedelju, pokazali su da je inicijativa za formiranje gradskih opština naišla na podršku kod građana i građanki Zrenjanina - istakao je kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić na današnjoj konferenciji za novinare.
Odbori LSV | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast otima od građana i građanki Zrenjanina

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poziva gradonačelnika Ivana Bošnjaka da kaže ko je odgovoran za najnoviji skandal i poniženje građana i građanki Zrenjanina.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 01. 2013. | Komentara: 0

Zrenjanin mora biti mesto u kojem se ostaje

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić predao je danas svoju kandidaturu Gradskoj izbornoj komisiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook