Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2017. | Komentara: 0

Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da prestane sa lažnim obećanjima o zapošljavanju građana i da se, konačno, angažuje oko ovog najvećeg problema koji muči Zrenjanin i Zrenjanince.

LSV

- Ovih dana vidimo da u stečaj odlazi preduzeće za proizvodnju radijatora i kotlova „Radijator“ koje je od 1932. godine poslovalo u Zrenjaninu, u čijim pogonima je radilo oko 400 radnika, a pred novogodišnje praznike radnicima je poručeno da ne dolaze na posao i proizvodnja u fabrici je obustavljena, jer je zbog duga od blizu 600 miliona dinara isključena struja. Šta se događa sa Zrenjaninom koji je za vreme autonomije Vojvodine bio dobro razvijen industrijski grad? Zrenjanin je bio gigant sa desetinama uspešnih preduzeća i sa 50.000 radnika, treći industrijski centar  i vodeći izvoznik u ondašnjoj SFRJ – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Kako se dodaje, danas je Zrenjanin grad u kome se zatvaraju fabrike, radnici ostaju bez posla, a novih investitora koji bi ih zaposlili, nema nigde osim u obećanjima gradske vlasti. 

 -Gradska vlast se od izbornog do izbornog ciklusa samo hvali dovođenjem novih investitora, ali građani ih ne vide. Ono što građani vide i svakodnevno žive je težak život, loš životni standard, borba za posao, za svaki dinar.  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da vlast uključi sve resurse i kapacitete kako bi se doveli novi investitori i na taj način smanjila nezaposlenost – zaključuje se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.
(BILSV, 27.02.2017)



Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook