Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2017. | Komentara: 0

Preduzeća odlaze u stečaj, a vlast samo obećava

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da prestane sa lažnim obećanjima o zapošljavanju građana i da se, konačno, angažuje oko ovog najvećeg problema koji muči Zrenjanin i Zrenjanince.

LSV

- Ovih dana vidimo da u stečaj odlazi preduzeće za proizvodnju radijatora i kotlova „Radijator“ koje je od 1932. godine poslovalo u Zrenjaninu, u čijim pogonima je radilo oko 400 radnika, a pred novogodišnje praznike radnicima je poručeno da ne dolaze na posao i proizvodnja u fabrici je obustavljena, jer je zbog duga od blizu 600 miliona dinara isključena struja. Šta se događa sa Zrenjaninom koji je za vreme autonomije Vojvodine bio dobro razvijen industrijski grad? Zrenjanin je bio gigant sa desetinama uspešnih preduzeća i sa 50.000 radnika, treći industrijski centar  i vodeći izvoznik u ondašnjoj SFRJ – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Kako se dodaje, danas je Zrenjanin grad u kome se zatvaraju fabrike, radnici ostaju bez posla, a novih investitora koji bi ih zaposlili, nema nigde osim u obećanjima gradske vlasti. 

 -Gradska vlast se od izbornog do izbornog ciklusa samo hvali dovođenjem novih investitora, ali građani ih ne vide. Ono što građani vide i svakodnevno žive je težak život, loš životni standard, borba za posao, za svaki dinar.  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da vlast uključi sve resurse i kapacitete kako bi se doveli novi investitori i na taj način smanjila nezaposlenost – zaključuje se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.
(BILSV, 27.02.2017)



Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook