Prekrečen zid pun grafita mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 15. 10. 2011. | Komentara: 0

Prekrečen zid pun grafita mržnje

NOVI SAD - Aktivisti Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine prekrečili su zid išaran grafitima mržnje koji je deo jedne privatne kuće i gleda na dečije igralište u Ulici Branka Ćopića 108. Sama akcija, koja je simbolično nazvana "Da se deca ne igraju u našem besu", proistekla je iz činjenice da su građanke i građani u samom centru Adica, na dečijem igralištu, imali vrlo transparentno promovisanje krajnje negativnih stavova.

Prekrečen zid pun grafita mržnje

Kako je objasnio predsednik Mesnog odbora LSV „Adice" Srđan Tornjanski, ovi „stavovi", ispisani po zidu igrališta u vidu grafita, pozivali su na nasilje, mržnju, ubistva što je kao takvo za ovo društvo neprihvatljivo.

-Bez obzira koje su se političke partije, navijačke grupe, pojedinačni akteri obraćali jedni drugima na ovaj način, uvek je iz tih poruka proisticao bes, bes koji ta deca još nisu, a nadamo se nikada i neće usvojiti, barem ne u tom intenzitetu i toj formi. Baš zato odlučili smo da ceo zid prekrečimo i delimično speremo sramotu jer smo dozvolili da se najmlađa pokolenja igraju u jednom ambijentu koji nije prikladan ni za koga, a kamoli za njih- kazao je Tornjanski. Dodao je da su ovom akcijom aktivisti MO „Adice", u okviru svojih mogućnosti, približili igralište svojoj pravoj svrsi koja se tiče bezbrižne igre najmlađih, igre oslobođene svih negativnih stvari koje su tvorevina odraslih, a njima dakako mogu da nanesu samo štetu i smanje ugođaj.

Vlasnik kuće Aljoša Eljšami ugostio je ligašice i ligaše vidno srećan što je neko odlučio da sa njegovog doma skine zaista uvredljive natpise. Ovom prilikom deljeni su i flajeri kojima se sugerisalo sugrađanima na toleranciju u jednoj multikulturnoj zajednici i mestu gde deca treba da odrastaju sa pravim vrednostima. Takođe, organizovana je podela novog broja „Slobodne Vojvodine". Pored mesnog odbora „Adice", koji je akciju inicirao, bili su prisutni i predstavnici drugih MO poput „Sava Kovačević", „Omladinski pokret", „Južni Telep", „Novo naselje" i drugi.

(BILSV, 15. 10. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook