Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

LSVRUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.

- Ovom prilikom obaveštavamo javnost da prikupljene stvari mogu doneti svakog radnog dana i da osim odeće, ponesu još i obuću, dečije igračke i posteljinu! Stvari se mogu doneti lično na adresu Glavna 119a, u prostorije OO LSV Ruma, u periodu od 9 do 17 časova - ističu rumski ligaši. Oni su podsetili da svake godine organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu obeležava 16. oktobar kao Svetski dan hrane, a da se 17. oktobar, u svetu obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv gladi. Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma će tim povodom 16. oktobra organizovati kuvanje i podelu hrane za korisnike narodnje kuhinje Crvenog krsta Ruma.

- Poštovane sugrađanke i sugrađani, povodom Svetskog dana hrane, pozivamo vas da zajedno pomognemo gladnima sa teritorije opštine Ruma, koji je nemaju dovoljno. Pomoći ćete tako što ćete taj dan doneti prilog u hrani (pogača, hleb, kiflice), koji će biti deljeni uz obrok. Hajde da pokažemo da naši sugrađani ipak imaju na koga da se oslone - zaključeno je u saopštenju OO LSV Ruma.

(BILSV, 30. 09. 2011.)

 




Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook