Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

LSVRUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.

- Ovom prilikom obaveštavamo javnost da prikupljene stvari mogu doneti svakog radnog dana i da osim odeće, ponesu još i obuću, dečije igračke i posteljinu! Stvari se mogu doneti lično na adresu Glavna 119a, u prostorije OO LSV Ruma, u periodu od 9 do 17 časova - ističu rumski ligaši. Oni su podsetili da svake godine organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu obeležava 16. oktobar kao Svetski dan hrane, a da se 17. oktobar, u svetu obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv gladi. Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma će tim povodom 16. oktobra organizovati kuvanje i podelu hrane za korisnike narodnje kuhinje Crvenog krsta Ruma.

- Poštovane sugrađanke i sugrađani, povodom Svetskog dana hrane, pozivamo vas da zajedno pomognemo gladnima sa teritorije opštine Ruma, koji je nemaju dovoljno. Pomoći ćete tako što ćete taj dan doneti prilog u hrani (pogača, hleb, kiflice), koji će biti deljeni uz obrok. Hajde da pokažemo da naši sugrađani ipak imaju na koga da se oslone - zaključeno je u saopštenju OO LSV Ruma.

(BILSV, 30. 09. 2011.)

 




Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Sto knjiga za OŠ Bratstvo i jedinstvo u Belom Blatu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, uručio je danas preko 100 knjiga direktoru OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Belom Blatu, koje je Gradski odbor Omladine Lige u Zrenjaninu skupio tokom akcije "Knjiga se srcem daje".
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica pobede nad fašizmom

KOVIN - Predstavnici Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovin su kao i proteklih godina polaganjem venaca juče u tom mestu odali počast žrtvama fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook