Problem kanalizacije dugoročno rešen peticijom LSV u Bečeju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Odbori LSV | Utorak, 24. 10. 2017. | Komentara: 0

Problem kanalizacije dugoročno rešen peticijom LSV u Bečeju

BEČEJ – Zalaganjem i insistiranjem Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej, stanovnici ulice Miloša Bugarskog u Mesnoj zajednici „Bratstvo jedinstvo“ više nemaju problem sa izlivanjem septičkih jama. Prema rečima predsednika bečejskih ligašica i ligaša Ferenca Tota, naredni korak je rešavanje problema svih otpadnih voda, odnosno izgradnja atmosferske kanalizacije.

lsv
 
- Ulaganje u komunalnu infrastrukturu na teritoriji Mesne zajednice „Bratstvo jedinstvo“ je jasan pokazatelj da prigradska naselja moraju da imaju iste uslove življenja kao i stanovnici koji žive u urbanom delu grada. Pozdravljamo odluku nadležnih organa opštine Bečej što su prepoznali i saslušali naše konstruktivne predloge, i dugoročno rešili problem građanki i građana u toj ulici. Izgradnjom kanalizacione mreže otpadnih voda, stvoreni su uslovi da se domaćinstva u ovoj ulici priključe na kanalizaciju i ugase septičke jame - podvukao je Toth.
 
On je dodao i da izgradnja kanalizacija otpadnih voda nije samo pitanje elementarnih uslova života, nego i ekologije.

Pre četiri godine Marija Đurčik pokrenula je  pitanje izgradnje kanalizacione mreže u ulici Miloša Bugarskog, na teritoriji 3. Mesne zajednice jer su žitelji te ulice godinama imali problem sa otpadnim vodama, budući da su se nakon obilnih padavina septičke jame izlivale. Kako problem nije bio rešen, Đurčik se 2014. godine obratila Opštinskom odboru LSV Bečej i ubrzo je pokrenuta peticija, a neophodni potpisi prikupljeni su veoma kratkom roku. Kanalizacija je izgrađena tokom leta 2017. godine.
 
- Problem kanalizacije otpadnih voda je rešen, međutim problem predstavljaju i atmosferske padavine, posebno tokom leta. Prilikom obilnih padavina ulica nije prohodna, jer ne postoji atmosferska kanalizacija - navodi Đurčik.
 
Toth naglašava da ravnomeran razvoj opštine, posebno u komunalnoj infrastrukturi, treba da bude prioritet svake vlasti.
 
- Moramo imati na umu da su građanke i građani oni kojima se mora omogućiti što bolja i kvalitetnija usluga. Nedopustivo je da u 21. veku polovina građanki i građana opštine Bečej nema kanalizaciju - izjavio je Ferenc Toth.
(BILSV, 24.10.2017)Odbori LSV | Utorak, 12. 12. 2017. | Komentara: 0

Ne zatvarati oči pred vršnjačkim nasiljem

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je gradske čelnike da angažuju sve svoje resurse da preduprede pojavu vršnjačkog nasilja koje u školama postaje sve ozbiljniji problem. 
Odbori LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

Šta nam je donela naprednjačka vlast

Od kako su naprednjaci 2012. godine došli na vlast, Zrenjanin propada, saopštio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin.
Odbori LSV | Nedelja, 26. 11. 2017. | Komentara: 0

Jasna borba protiv ekstremizama svih boja

Aktivisti Lige socijaldemkrata Vojvodine iz Bačke Topole obeležili su danas 73. godišnjicu početka ratnog puta antifašističke brigade Petefi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook