Problem kanalizacije dugoročno rešen peticijom LSV u Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 10. 2017. | Komentara: 0

Problem kanalizacije dugoročno rešen peticijom LSV u Bečeju

BEČEJ – Zalaganjem i insistiranjem Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej, stanovnici ulice Miloša Bugarskog u Mesnoj zajednici „Bratstvo jedinstvo“ više nemaju problem sa izlivanjem septičkih jama. Prema rečima predsednika bečejskih ligašica i ligaša Ferenca Tota, naredni korak je rešavanje problema svih otpadnih voda, odnosno izgradnja atmosferske kanalizacije.

lsv
 
- Ulaganje u komunalnu infrastrukturu na teritoriji Mesne zajednice „Bratstvo jedinstvo“ je jasan pokazatelj da prigradska naselja moraju da imaju iste uslove življenja kao i stanovnici koji žive u urbanom delu grada. Pozdravljamo odluku nadležnih organa opštine Bečej što su prepoznali i saslušali naše konstruktivne predloge, i dugoročno rešili problem građanki i građana u toj ulici. Izgradnjom kanalizacione mreže otpadnih voda, stvoreni su uslovi da se domaćinstva u ovoj ulici priključe na kanalizaciju i ugase septičke jame - podvukao je Toth.
 
On je dodao i da izgradnja kanalizacija otpadnih voda nije samo pitanje elementarnih uslova života, nego i ekologije.

Pre četiri godine Marija Đurčik pokrenula je  pitanje izgradnje kanalizacione mreže u ulici Miloša Bugarskog, na teritoriji 3. Mesne zajednice jer su žitelji te ulice godinama imali problem sa otpadnim vodama, budući da su se nakon obilnih padavina septičke jame izlivale. Kako problem nije bio rešen, Đurčik se 2014. godine obratila Opštinskom odboru LSV Bečej i ubrzo je pokrenuta peticija, a neophodni potpisi prikupljeni su veoma kratkom roku. Kanalizacija je izgrađena tokom leta 2017. godine.
 
- Problem kanalizacije otpadnih voda je rešen, međutim problem predstavljaju i atmosferske padavine, posebno tokom leta. Prilikom obilnih padavina ulica nije prohodna, jer ne postoji atmosferska kanalizacija - navodi Đurčik.
 
Toth naglašava da ravnomeran razvoj opštine, posebno u komunalnoj infrastrukturi, treba da bude prioritet svake vlasti.
 
- Moramo imati na umu da su građanke i građani oni kojima se mora omogućiti što bolja i kvalitetnija usluga. Nedopustivo je da u 21. veku polovina građanki i građana opštine Bečej nema kanalizaciju - izjavio je Ferenc Toth.
(BILSV, 24.10.2017)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook