Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.

- Ove godine na sajmu je izlagalo 14 zemalja regiona, zajedno sa Srbijom, što nas podseća da je privreda pokretač i snaga i grada i države. "Inocoop" je bio dokaz napretka u svetu preduzetništva i privrede, samim tim što je posećenost bila višestruko uvećana u odnosu na proteklu godinu. Najzastupljenije su bile proizvodne delatnosti i nešto manje uslužne. Sajam je dokazao da Zrenjanin ima potencijal za investitore iz raznih sfera, pogotovo u delatnostima koje se tiču izrade fabrikata, polufabrikata i svih onih proizvoda neophodnih za široku potrošnju - rekao je Milošev i podsetio da je proizvodnja okosnica razvoja Zrenjanina i regiona. Ovom prilikom, on je istakao i značaj donošenja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, čime bi, kako je rekao, i javna i privatna preduzeća mogla da šire svoje poslovne kapacitete, zapošljavaju i koriste resurse koji im trenutno nisu na raspolaganju.

- Evropska unija očekuje od Srbije usvajanje ovih zakona i to je jedan od ključnih uslova za buduće investicije u našem gradu, i upravo u dosadašnjim razgovorima, koje sam obavio, kao najveći kamen spoticanja istaknuto je nepoznavanje vlasništva - napomenuo je Milošev, dodajući da će LSV, zajedno sa svim svojim funkcionerima koji su raznim nivoima vlasti, stalno insistirati na što skorijem usvajanju dva zakona.

(BILSV, 30.08.2011.)

 




Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton i Matić posetili Lukićevo

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, Igor Marton i Vojislav Matić bili su danas u poseti Mesnom odboru LSV u Lukićevu.
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Bicikli za učenike OŠ "Kosta Trifković"

NOVI SAD - Članice i članovi Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine "Sava Kovačević" priključili su se akciji podele bicikala učenicima osnovnih škola u okviru aktivnosti Gradske uprave za saobraćaj i puteve.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook