Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.

- Ove godine na sajmu je izlagalo 14 zemalja regiona, zajedno sa Srbijom, što nas podseća da je privreda pokretač i snaga i grada i države. "Inocoop" je bio dokaz napretka u svetu preduzetništva i privrede, samim tim što je posećenost bila višestruko uvećana u odnosu na proteklu godinu. Najzastupljenije su bile proizvodne delatnosti i nešto manje uslužne. Sajam je dokazao da Zrenjanin ima potencijal za investitore iz raznih sfera, pogotovo u delatnostima koje se tiču izrade fabrikata, polufabrikata i svih onih proizvoda neophodnih za široku potrošnju - rekao je Milošev i podsetio da je proizvodnja okosnica razvoja Zrenjanina i regiona. Ovom prilikom, on je istakao i značaj donošenja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, čime bi, kako je rekao, i javna i privatna preduzeća mogla da šire svoje poslovne kapacitete, zapošljavaju i koriste resurse koji im trenutno nisu na raspolaganju.

- Evropska unija očekuje od Srbije usvajanje ovih zakona i to je jedan od ključnih uslova za buduće investicije u našem gradu, i upravo u dosadašnjim razgovorima, koje sam obavio, kao najveći kamen spoticanja istaknuto je nepoznavanje vlasništva - napomenuo je Milošev, dodajući da će LSV, zajedno sa svim svojim funkcionerima koji su raznim nivoima vlasti, stalno insistirati na što skorijem usvajanju dva zakona.

(BILSV, 30.08.2011.)

 




Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Odlaganje konkursa u Petrohemiji politički čin

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo skrenuo je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pažnju na dešavanja u Petrohemiji, odnosno na odlaganje konkursa za zapošljavanje novih ljudi.
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook