Protest ispred zgrade Policije u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 10. 2012. | Komentara: 0

Protest ispred zgrade Policije u Pančevu

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, zajedno sa svojim narodnim i pokrajinskim poslanicima, održaće u subotu, 27. oktobra, u 11 sati, protest ispred sedišta Policijske uprave Pančevo zbog kontinuiranih napada na prostorije ove stranke, a koji se ni u jednom od dvanaest slučajeva nije završio otkrivanjem počinilaca, rekla je na konferenciji za novinare predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu.

MArinika Čobanu

Ona je istakla da se pančevački ligaši obraćaju pančevačkoj i široj javnosti izuzetno zabrinuti zbog toga što ih neotkrivanje napadača na Ligu navodi na samo jedno pitanje: čiju bezbednost zapravo štiti policija u Pančevu?! Napadače ili napadnute?!
- Nakon jedanaest napada, kada su nam prostorije razbijane, provaljivane, šarane uvredljivim sadržajima i pretnjama, table sa nazivom stranke kradene, a grad ružio plakatima koji pozivaju na linč predsednika LSV Nenada Čanka, Skupština grada Pančeva je pre tačno nedelju dana jednoglasno osudila ove incidente. Međutim, ono što nije učinjeno po zaključku Skupštine grada je da Policijska uprava Pančevo podnese hitan izveštaj o svim dosad sprovedenim istražnim radnjama o ovim slučajevima, budući da je uviđaje redovno obavljala – naglasila je Čobanu.

Ona ističe da se, nakon samo tri dana od osude pančevačke Skupštine, dogodio novi incident. Naime, u ponedeljak, 22. oktobra je sa jarbola na sedištu LSV u Pančevu ukradena zastava LSV.
- Činjenica je da je ovaj poslednji slučaj, koji je bio treći napad na naše sedište u poslednjih deset dana, morao biti unapred smišljen, pripremljen i ne za kratko vreme učinjen, jer zastavu sa sedam metara visine ne možete skinuti pogledom ili kamenicom. Sumnjamo da bi ovakvo ćutanje policije usledilo i nakon makar i jednog napada na stranke vladajuće koalicije ili neke crkve, na primer! Zato imamo i više nego direktan povod da upremo pažnju u Policijsku upravu Pančevo koja ili nesavesno ili nestručno obavlja svoj posao, jer to tako više ne može proći – napomenula je Čobanu.
Ona je pozvala sve građane i građanke Pančeva, vladine i nevladine organizacije, da se pridruže ligašima na sutrašnjem protestnom skupu ispred pančevačke policije.
- Sada razbijaju i vređaju nas. Zato što im je dozvoljeno, zato što niko zbog toga nije odgovarao. Zato će sutra moći da dođu i na vaša vrata – zaključila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 26.10.2012)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook