Protest zbog visine poreza na imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Protest zbog visine poreza na imovinu

PANČEVO – Funkcioneri Gradskog odbora LSV Pančevo Vladan Keljević i Jovica Petrovački pozvali su danas građane nezadovoljne računima za porez na imovinu, ali i poljoprivrednike zbog visokog poreza koji plaćaju za svoje njive u građevinskom reonu Pančeva, na protest koji će u sredu u 16 časova biti organizovan ispred Uslužnog centra Gradske uprave Pančeva.

LSV

Na konferenciji za novinare je rečeno da LSV zahteva da se umanji stopa poreza na imovinu, te da je gradska vlast u dva navrata ignorisala inicijativu sa potpisima građana, iako je Liga u dva navrata sa sedam hiljada potpisa tražila smanjenje poreza na imovinu u toku ove godine.

Odbornik Vladan Keljević rekao je na konferenciji za novinare da, uprkos tome, na sednicu Skupštine Grada te inicijative nisu stigle, a da je sada do najave smanjenja došlo ne zaslugom gradskih vlasti, nego zahvaljujući nižoj tržišnoj vrednosti nekretnina. On ocenjuje i da vlasnici stanova to neće mnogo osetiti, te navodi da je 2013. porez na imovinu za stan od 55 kvadrata bio dve i po hiljade dinara, 2014. godine (usled proomene zona) - 8.300, a u 2015, će biti 7.900 dinara.

– Gradska vlast neodgovorno postupa prema građanima i građankama Pančeva. Posebno u ovim vremenima kada se smanjuju plate i penzije. Ono što gradska vlast treba da uradi jeste da smanji troškove javnih preduzeća i da optimizuje njihov rad. A ne da povećavaju račune tih preduzeća koje građani plaćaju, a onda još dodatno uvode ovaj porez na imovinu, koji takođe građani plaćaju, a iz tog novca ponovo subvencionišu ta preduzeća. To je rasipnički i to nije odgovorno –  izjavio je Keljević.

Zbog neodgovorne politike gradske vlasti, koja se pored ignorisanja poreskih peticija ogleda i u, kako je rekao Jovica Petrovački, izostanku odgovora na inicijative udruženja poljoprivrednika da se razgovara o novim visokim porezima za njive koje su u građevinskom reonu Pančeva, LSV je za sledeću nedelju najavio javni protest.

– S obzirom na to da se vlast seti poljoprivrednika samo u predizbornoj kampanji a da su im sada nametnuli porez kakav se ne pamti još od vremena Turaka, a i Turci su za njih bili mala deca, jedino što mogu jeste da pozovem poljoprivrednike da nam se pridruže, peške ili traktorima - kako god. Želimo jasno i nedvosmisleno da pokažemo ovoj gradskoj vlasti šta građani misle o njihovim poreskim stopama i o nametnutim, nerealnim, poreskim osnovicama – rekao je Jovica Petrovački iz LSV-a.

Oni su pozvali sve građane i građanke Pančeva da se priključe protestu koji se organizuje sledeće srede u 16.00 u ispred Uslužnog centra.
– Tada ćemo gradskoj vlasti podneti isti predlog odluke. Skupština Grada neće moći da se ogluši o taj predlog, već će morati da ga stavi na dnevni red. Do sada je skupljeno više od 7.000 potpisa građana i građanki Pančeva –  dodao je Vladan Keljević.

(BILSV, 21. 11. 2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook