Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.

Tibor Vaš

On je dodao da se s pravom negoduje kako zbog ruženja tuđe imovine, koje je najvidljivije, tako i zbog  negativne poruke, koja najčešće diskriminiše različitost.
- Najaktuelniji događaj takve vrste je nedavno skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu. Ako posmatramo materijalnu stranu, to oštećenje možda i nije veliko, ali šteta naneta pripadnicima jedne nacionalne zajednice je nemerljiva – upozorio je on. Vaš je podsetio da je Zrenjanin decenijama unazad primer dobrog suživota više od dvadeset nacija, te zbog toga ne treba dozvoliti da poruke mržnje preovladaju, bilo da se radi o pripadnicima manjinskih ili većinske zajednice.
- Moram da naglasim da Policijska uprava često otkrije počinioce, ali je kaznena politika preblaga. Zbog toga je neophodno angažovati sve raspoložive mehanizme društvene prevencije, kako bi se ovakvi nemili događaji i pojave predupredili – kazao je Tibor Vaš, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće tolerisati, niti prećutkivati poruke mržnje u Zrenjaninu kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja.

(BILSV, 10.01.2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook