Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.

Tibor Vaš

On je dodao da se s pravom negoduje kako zbog ruženja tuđe imovine, koje je najvidljivije, tako i zbog  negativne poruke, koja najčešće diskriminiše različitost.
- Najaktuelniji događaj takve vrste je nedavno skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu. Ako posmatramo materijalnu stranu, to oštećenje možda i nije veliko, ali šteta naneta pripadnicima jedne nacionalne zajednice je nemerljiva – upozorio je on. Vaš je podsetio da je Zrenjanin decenijama unazad primer dobrog suživota više od dvadeset nacija, te zbog toga ne treba dozvoliti da poruke mržnje preovladaju, bilo da se radi o pripadnicima manjinskih ili većinske zajednice.
- Moram da naglasim da Policijska uprava često otkrije počinioce, ali je kaznena politika preblaga. Zbog toga je neophodno angažovati sve raspoložive mehanizme društvene prevencije, kako bi se ovakvi nemili događaji i pojave predupredili – kazao je Tibor Vaš, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće tolerisati, niti prećutkivati poruke mržnje u Zrenjaninu kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja.

(BILSV, 10.01.2012.)Odbori LSV | Petak, 19. 03. 2021. | Komentara: 0

LSV Novi Sad će instirati na zaštiti Špilerove kuće

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očekuje da Zavod za zaštitu spomenika kulture saopšti šta se tačno dešava sa čuvenom Špilerovom kućom u Petrovaradinu i šta se konkretno preduzima na zaštiti ovog spomenika kulture.
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2021. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook