Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.

Tibor Vaš

On je dodao da se s pravom negoduje kako zbog ruženja tuđe imovine, koje je najvidljivije, tako i zbog  negativne poruke, koja najčešće diskriminiše različitost.
- Najaktuelniji događaj takve vrste je nedavno skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu. Ako posmatramo materijalnu stranu, to oštećenje možda i nije veliko, ali šteta naneta pripadnicima jedne nacionalne zajednice je nemerljiva – upozorio je on. Vaš je podsetio da je Zrenjanin decenijama unazad primer dobrog suživota više od dvadeset nacija, te zbog toga ne treba dozvoliti da poruke mržnje preovladaju, bilo da se radi o pripadnicima manjinskih ili većinske zajednice.
- Moram da naglasim da Policijska uprava često otkrije počinioce, ali je kaznena politika preblaga. Zbog toga je neophodno angažovati sve raspoložive mehanizme društvene prevencije, kako bi se ovakvi nemili događaji i pojave predupredili – kazao je Tibor Vaš, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće tolerisati, niti prećutkivati poruke mržnje u Zrenjaninu kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja.

(BILSV, 10.01.2012.)



Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Jovanović prekrečio poruke mržnje

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je 16. decembar kukasti krst i grafit mržnje na kući u Ulici Janka Veselinovića 11.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini je potreban i KBC Novi Sad

NOVI SAD – Zahvaljujući angažmanu stručnih saveta i poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Regionalnim prostornim planom AP Vojvodine predviđena je izgradnja Kliničko-bolničkog centra u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook