Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.

Tibor Vaš

On je dodao da se s pravom negoduje kako zbog ruženja tuđe imovine, koje je najvidljivije, tako i zbog  negativne poruke, koja najčešće diskriminiše različitost.
- Najaktuelniji događaj takve vrste je nedavno skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu. Ako posmatramo materijalnu stranu, to oštećenje možda i nije veliko, ali šteta naneta pripadnicima jedne nacionalne zajednice je nemerljiva – upozorio je on. Vaš je podsetio da je Zrenjanin decenijama unazad primer dobrog suživota više od dvadeset nacija, te zbog toga ne treba dozvoliti da poruke mržnje preovladaju, bilo da se radi o pripadnicima manjinskih ili većinske zajednice.
- Moram da naglasim da Policijska uprava često otkrije počinioce, ali je kaznena politika preblaga. Zbog toga je neophodno angažovati sve raspoložive mehanizme društvene prevencije, kako bi se ovakvi nemili događaji i pojave predupredili – kazao je Tibor Vaš, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće tolerisati, niti prećutkivati poruke mržnje u Zrenjaninu kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja.

(BILSV, 10.01.2012.)



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook