Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

LSV RumaRUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma najoštrije se protivi novom zahtevu uprave JP "Vodovod" da se poveća cena vode u rumskoj opštini. Kako se navodi u saopštenju tog odbora, u najnovijem zahtevu JP "Vodovod" koji je upućen SO Ruma,

a tiče se korekcije cene vode za 10,5 odsto, i koji će najverovatnije i biti usvojen na sednici zakazanoj za petak, 30. septembar, kao jedan od razloga zbog kojih bi trebalo povećati cenu vode je i povećanje zarada zaposlenih za 7,8 procenata.

- Prethodno povećanje vode bilo je 2. februara ove godine za 4,5 odsto, a uvidom u bilans poslovanja, vidi se da su ukupni prihodi JP "Vodovod" u periodu od 1. januara do 31. jula ove godine 128.462.415,00 dinara, dok su ukupni rashodi za isti period bili 151.834.214,00 dinara. Na povećanje rashoda, sem realnog povećanja cena struje, goriva i usluga, navodi se i povećanje zarada zaposlenih u JP "Vodovod" za 7,8 odsto u prethodnom periodu. Upravo najveći rashod ovog javnog preduzeća i jeste isplata zarada zaposlenih, u periodu od 1. januara do 31. jula, i to neverovatnih 58.566.814,00 dinara, što čini čak 38,56 procenata ukupnih rashoda - ističe se u saopštenju OO LSV Ruma.
Takođe, rumski ligaši upozoravaju da se nova cena vode u njihovoj opštini od 39,49 dinara bez PDV za domaćinstva i 82,46 dinara bez PDV za privredne subjekte približila ceni vode u Beogradu za samo dinar, dva, a da će biti najskuplja u Sremu (primera radi, kubni metar vode za domaćinstva u Sremskoj Mitrovici je 27,41 dinar bez PDV-a, u Inđiji 36 dinara bez PDV-a,...).

- Postavlja se pitanje kako će reagovati budući investitori kada vide cenu kubnog metra vode od 82,46 dinara bez PDV? Dok je sa jedne strane javna tajna da od pamtiveka JP "Vodovod" služi za zapošljavanje stranačkih kadrova, uglavnom Socijalističke partije Srbije, sa druge strane građani i građanke Rume u nekim delovima opštine imaju loše snadbevanje vodom, a negde je uopšte i nema - navodi se u saopštenju dodajući da će zbog svega navedenog Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi na sednici Skupštine opštine Ruma glasati protiv novih nameta građanima.

Rumski ligaši su podsetili i da su u martu podneli predlog Skupštini opštine Ruma za dodatno finansiranje trudnica sa teritorije opštine Ruma, tj. da naknada za trudničko bolovanje bude punih 100 odsto plate. Iako je taj predlog podržalo 534 građana svojim potpisima, ovaj predlog je na skupštini odbijen. Na ponovnu inicijativu podnetu u maju još nema odgovora.

- Procena finansijskih sredstava za podršku trudnicama sa teritorije rumske opštine, a na osnovu njihovog broja iz prethodne godine i prosečne plate u Srbiji, iznosila je između 4 i 6 miliona dinara. Ukoliko se pregleda sam budžet Opštine Ruma, iz kojeg se nenamenski troše sredstva za raznorazne aktivnosti i usluge, može se doći do zaključka da je ovo mala suma u odnosu na ono šta se time dobija - zaključuju u OO LSV Ruma.

(BILSV, 27. 09. 2011.)




Odbori LSV | Sreda, 23. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV ravnopravan partner u pregovorima

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da pregovori o vladajućoj koaliciji u gradu sa Demokratskom strankom nisu počeli, ali da je Liga oformila pregovarački tim u kojem su pored nje i aktuelni predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktori gradskih preduzeća ove stranke, a šef tima za pregovore je Robert Kolar, šef gradskog izbornog štaba LSV.
Odbori LSV | Utorak, 22. 05. 2012. | Komentara: 0

“Ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina

ZRENJANIN – Rezultati nedavnih izbora, na kojima je Liga socijaldemokrata Vojvodine dobila izuzetno veliku podršku građanki i građana, pokazali su da je “ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina u punom jeku, ocenio je danas predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov na konferenciji za novinare.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Od 4. juna deo Gimnazijske opet zatvoren za saobraćaj

ZRENJANIN - U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova, najavili su danas Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook