Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i međugraničnu saradnju GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da veliki privredni subjekti  u gradu Zrenjaninu i regionu ne rade usled loše privatizacije, svetske ekonomske krize i drugih faktora koji su doveli do prestanka proizvodnje.

- Najveći pokretač razvoja bilo kog oblika privrednog delovanja u zemljama tranzicije su mala i srednja preduzeća. Potencijal grada i okruga je upravo u tome, odnosno onim delatnostima koje pokreću poljoprivredni i sirovinsku proizvodnju " istakao je Milošev. Kako kaže, u narednom periodu je potrebno pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima, što će pre svega dovesti do otvaranja novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima AP Vojvodina, u prva tri meseca ove godine ostvarila je 35,8%  izvoza dok taj procenat kada je u pitanju berogradski region iznosi 45,2 % , što bi značilo da u Vojvodini ima potencijala za razvoj preduzetništva.

-S krenuo bih pažnju da je pre neki dan objavljen konkurs SIEPE, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu 50% od ukupnih troškova projekta. Apelujem na privrednike i preduzetnike našeg regiona da učestvuju na ovom i sličnim konkursima. Stručni tim saveta ovog resora LSV stoji im na raspolaganju kada je u pitanju pisanje projekata, jer je i naš cilj da se što više  preduzeća koja se bave izvozom poluproizvoda, pa i onih finalnih proizvoda, a koja uživaju ugled na tržištu Evrope i sveta, odazovu  pozivu za dodelu sredstava " napomenuo je Vladimir Milošev. Kako je rekao, sektor malih i srednjih preduzeća raspolaže velikim brojem delatnosti koje imaju potencijal otvaranja novih radnih mesta, a u tu svrhu na raspolaganju imaju i Regionalnu privrednu komoru Zrenjanina, Odbor za preduzetništvo i članove Gradskog veća, kao i nadležne Gradskoj upravi.

(BILSV, 17.05.2011.)




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook