Raskol u koaliciji SNS-SPS, poništen duh parlamentarizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 06. 2017. | Komentara: 0

Raskol u koaliciji SNS-SPS, poništen duh parlamentarizma

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, kao najjača opoziciona stranka, najoštrije osuđuje ponašanje predstavnika gradske vlasti na 10. sednici Skupštine grada Zrenjanina, jer su onemogućili da se dnevni red dopuni temama važnim za funkcionisanje grada i život građana i na taj način poništili duh parlamentarizma.

 LSV

LSV je pripremila 11 dopuna dnevnog reda u kojima je tražila odgovor gradske vlasti o neispunjenim obećanjima, ali i predložila rešenje problema koji pogađaju naš grad, međutim vlast nije dozvolila ni da se obratimo odbornicima. Budući da je 39 tačaka dnevnog reda vladajuća koalicija skinula sa dnevnog reda na sam dan sednice, očigledno je da sednica nije bila adekvatno pripremljena i da u koaliciji postoje ozbiljni problemi.

Šef odborničke grupe LSV mr Dejan Čapo tražio je dopunu dnevnog reda postavljajući pitanje šta je sa obilaznicom oko grada budući da radovi još uvek nisu ni započeti. Čapo je podsetio da je aktuelna gradska vlast od 2012. godine najavljivala radove i dala rok da obilaznica bude završena do 2016. godine. On je objasnio da je obilaznica veoma važna za naš grad, ne samo zbog toga što bi se na taj način izbegao gust kamionski saobraćaj kroz centar grada, već i zato što grad ne može da bude konkurentan za privlačenje investicija ukoliko nema dobru saobraćajnu mrežu. Čapo je takođe postavio pitanje dokle se stiglo sa uređenjem izletišta Šumice, kao i sa razrešenjem pitanja vlasništva nad objektom motel “Šumice”.

Odbornik Aleksandar Marton zatražio je informaciju o investicijama u Zrenjaninu i broju zaposlenih radnika u novootvorenim preduzećima. Marton je predložio dopunu dnevnog reda informacijom o aktivnostima grada Zrenjanina u vezi Uredbe Vlade Srbije o prenosu akcija i udela u medijima lokalnih samouprava budući da se otvara prostor za revitalizaciju gradskog radija i mnogo kvalitetnije informisanje o dešavanjima u Zrenjaninu.

Predrag Perkić je zahtevao da se građanima Zrenjanina kaže kako se grad brine o objektima kojima grad raspolaže, a koji se nalaze van Zrenjanina, u zemlji i inostranstvu, i da li ti objekti služe građanima. Perkić je postavio pitanje kada će se konačno, posle više od decenije, rešiti problem uzurpacije zgrade Komiteta od strane SPS-a i utvrditi odgovornost za propust zbog kojeg je Zrenjanin ostao uskraćen za 60 miliona dinara koje je još pre pet godina odobrila Vlada Republike Srbije za rekonstrukciju zgrade Komiteta.

Vladimir Milošev je gradsko rukovodstvo pitao dokle se stiglo sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada navodeći da je 2014. godine vladajuća kolicija najavila projekat za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom kao prvu fazu za izgradnju ovog projekta, a do danas nije izgrađen ni Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada. Milošev je insistirao da se građanima saopšti u čemu je problem pijaće vode i kako se planira njegovo rešavanje, jer fabrika vode još uvek nije završena te Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju zdravu pijaću vodu.

Odbornici LSV su pored kritika, pokazali da ne odustaju od svojih predloga pa je odbornica Bojana Begović je ponovila inicijativu da se formira radna grupa za sprečavanje odlaska mladih ljudi predlažući da se okupe svi relevantni politički, privredni i društveni akteri u radnu grupu koja će raditi na pronalaženju rešenja i načina da se mladima poboljšaju uslovi života, bez bilo kakvih podela na vlast i opoziciju, jer je pred svima isti zadatak. Ona je na osnovu inicijative građana Mesne zajednice “Bolnica-Berbersko” postavila pitanje o tome šta se dešava sa izgradnjom golf centra. Begović je želela da čuje informaciju o planiranim i preduzetim aktivnostima lokalne vlasti u vezi sa finansiranjem ustanova kulture koje su u ozbiljnom problemu i veoma otežano funkcionišu nakon što je gradska vlast odlučila da im ukine finansijske račune i sopstvene prihode.

Predstavnici vladajuće većine usled usmerenosti na svoje interese i probleme u okviru koalicije, nisu bili spremni da razgovaraju o temama važnim za život građana i na taj način još jednom su pokazali da ne brinu o interesima građana Zrenjanina.

(BILSV, 15.06.2017)




Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je sramotno što se naprednjačka vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, srami antifašizma i na nedostojan način obeležava Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Nedelja, 01. 10. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: LSV - Vojvođani spremna za izbore. SNS gubi vlast u Vojvodini

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemomkrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik ocenjuje da je sve podređeno samovolji jednog čoveka iz Beograda, te da će odluka gradonačelnika Novog Sada o ostavci biti doneta u skladu sa ličnim interesom Srpske napredna stranke.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook