Rudić: Zrenjaninski funkcioneri SNS da se informišu pre napada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2015. | Komentara: 0

Rudić: Zrenjaninski funkcioneri SNS da se informišu pre napada

ZRENJANIN – Član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić zamolio je danas gradske funkcionere iz SNS da se pre paušalnih, neistinitih i neargumentovanih napada na opoziciju informišu o temi i na taj način pokažu barem elementaran nivo političke zrelosti i znanja.

LSV

Posao za troje nezaposlenih

Za razliku od lokalnog SNS, koji je LSV-u ostalo dužan odgovore na mnogobrojna pitanja koja se tiču svih građana i građanki Zrenjanina, Rudić je, kako ističe u saopštenju kojim odgovara na prozivku naprednjaka, objavio verodostojne i lako proverljive informacije, koje građanke i građani Vojvodine svakako imaju pravo da znaju. On je napomenuo da je Udruženje građana „Tamiški eko-pokret“, čiji je predsednik i osnivač, osnovano 29. maja 2011. godine, više od godinu dana pre nego što je postao član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin, što mu je prvo stranačko angažovanje. Tamiški eko-pokret se bavi očuvanjem životne sredine i održivim ruralnim razvojem i poslednjih godina je jedan od lidera u sprovođenju aktivnosti takve vrste u Tomaševcu i potamiškoj regiji.

Rudić napominje da je „Tamiški eko-pokret“ konkurisao kod Sekretarijata za privredu APV sa predlogom projekta „Uređenje Mesne zajednice Tomaševac u cilju unapređenja uslova života i stvaranja uslova za razvoj ruralnog turizma”, a koji je predviđao angažovanje četiri nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na radovima uređenja zelenih javnih površina, groblja, parka, jarkova i kanala kišne kanalizacije, prostora oko istorijskih spomenika, izradu pešačkih staza, sanaciju divljih deponija i čišćenje i održavanje obale reke Tamiš, u trajanju od šest meseci, ukupne vrednosti oko 900 hiljada dinara. Predlog projekta je, prema proceduri konkursa, podnesen Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Zrenjaninu, koja je uradila i prvu trijažu projektnih predloga. Pošto je Sekretarijat odobrio 750 hiljada dinara za sprovođenje javnog rada, Rudić napominje da je korigovan broj izvršilaca posla, pa je konačna vrednost projekta 683.641,74 dinara. Od te sume 27 hiljada dinara će biti potrošeno za nabavku sredstava za rad, a ostalo ide na plate i doprinose angažovanih lica. 

I Zrenjanin odobrio projekat

- Tačno toliko će javni radovi na teritoriji Tomaševca, koji su započeli 1. juna, koštati građanke i građane Vojvodine. Dodao bih i to da projektom nije predviđen nikakav honorar za koordinatora ili kreatora projekta, tj. mene. Takođe, stoji i činjenica da javni radovi u Tomaševcu ne bi morali da budu sprovedeni u tom obimu, te bi i manje koštali pokrajinski budžet, da MZ Tomaševac već godinu i po dana nakon penzionisanja komunalnog radnika, iz samo gradskoj upravi znanih razloga, nema dozvolu da zaposli novog komunalca, a uređenje javnih površina prepušteno dovitljivosti seoskog Saveta, koji se snalazio kako je znao i umeo – napomenuo je Rudić.

On je ukazao i na činjenicu da su mu i na konkursu Grada Zrenjanina, 8. maja, odobrena sredstva u iznosu od 40.000 dinara za izgradnju letnjikovca na obali Tamiša, jer su prethodni prošlog leta uništili huliganu, što, kako ocenjuje, samo govori da je „Tamiški eko-pokret“, na čelu sa njim, prepoznat kao organizacija od ugleda.

(BILSV, 09.07.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook