Sanirati posledice suše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 09. 2017. | Komentara: 0

Sanirati posledice suše

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradskih vlasti da pokažu odgovornost prema građanima i učine sve da saniraju posledice suše na poljoprivrednom zemljištu na teritoriji Zrenjanina. 

LSV

Predsednik odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini mr Dejan Čapo saopštio je danas da je suša izazvala ogromne štete po useve kukuruza, soje, suncokreta, a da se procenjuje da će rod biti i do 70 procenata manji nego prošle godine. Kako je naveo, to je prouzrokovalo negativne posledice po poljoprivrednike koji ionako nemaju podršku države, ali i po sve ostale građane. 

- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da gradske vlasti imaju obavezu da na nekoliko načina saniraju posledice izazvane sušom. Grad može da otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu budući da više nije u obavezi da namenski troši sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta. Predlažemo da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi se poljoprivrednicima ostavilo vremena da obezbede sredstva. Smatramo da je neophodno da se povećaju subvencije po hektaru. Tražimo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama. Takođe, cene zakupa državne zemlje treba prilagoditi nastaloj situaciji, ali i obeštetiti poljoprivrednike – predložio je Čapo.

On je naveo da je neophodno da gradski čelnici urade ono što je u ingerenciji grada, ali i da iskoriste svoj autoritet koji uživaju i upute zahtev višim instancama vlasti da učine ono što je u njihovim nadležnostima kako bi se rešili nastali problemi, sanirale i ublažile posledice i kako bi se pomoglo poljoprivrednicima.

- Očekujemo da gradska vlast preduzme navedene korake u najkraćem mogućem roku i pokaže odgovornost prema građanima – zaključio je Čapo. 
(BILSV, 13.09.2017)



Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Pančevački Ligaši izabrali novo rukovodstvo

PANČEVO – Na izbornoj skupštini Gradskog odbora Lige socijaldemorkata Vojvodine Pančevo, za predsednika je jednoglasno izabran Pavle Đukić, dok su za potpredsednike, takođe jednoglasno, izabrani Marija Boršoš i Jovan Petrovački.
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Situacija u Pančevu dogorela do noktiju

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nedopustivo da pančevački mediji i građani budu taoci obračuna nekoliko struja u Srpskoj naprednoj stranci. Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige Marinika Čobanu, osvrnušvi se na tekstove u prošlom broju „Pančevca“, rekla je da mediji ne mogu biti posluženi na „tanjiru“ bilo kojoj stranci, ocenjujući da je situacija „dogorela do noktiju“ i da Liga neće ćutati.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Nenadov reizabran za predsednika LSV Sombor

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine u Somboru dobila je novi Gradski odbor, koji će činiti 35 članova i članica, uključujući ponovo izabranog predsednika Dragana Nenadova i potpredsednika Zorana Terzina, te novu potpredsednicu Sanju Stojačić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook