Sećanje na slavnu 15. vojvođansku partizansku brigadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Sećanje na slavnu 15. vojvođansku partizansku brigadu

Bačka Topola, 25. novembar 2018 - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležili su danas u Bačkoj Topoli 74. godišnjicu odlaska boraca 15. vojvođanske brigade „Petefi Šandor“ u borbu protiv nacista i fašista.

LSV

Veliki broj pripadnika ove partizanske jedinice položio je svoje živote u borbama protiv jedinica Vermahta, SS i domaćih kvislinških snaga. Za zasluge u narodnooslobodilačkoj borbi „Petefi“ brigada je odlikovana ordenom bratstva i jedinstva.

Aktivisti Lige socijaldemorkata Vojvodine iz Bačke Topole ukazali su na važnost sećanja na borbu protiv nacizma i fašizma, jer su i danas na političkoj sceni Evrope, ali i Srbije, prisutne snage koje svoj politički rad baziraju na ekstremizmu i politici verske, nacionalne i rasne mržnje.

 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".
Odbori LSV | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Vladajuća koalicija u Zrenjaninu bez većine?

ZRENJANIN – Treća sednica Skupštine Grada Zrenjanina, koja je bila zakazana za petak, zbog nedostatka kvoruma odložena je za 5. oktobar, a odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskom parlamentu Aleksandar Marton, ocenio je za list Danas da očigledno nešto ne štima u vladajućoj koaliciji.
Odbori LSV | Utorak, 25. 09. 2012. | Komentara: 0

LSV piše OEBS-u zbog stanja u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i potpredsednik stranke Aleksandar Marton, saopštio je danas novinarima da je odbornička grupa LSV odlučila da ne učestvuje na sednici zrenjaninske Skupštine, zakazane za 28. septembar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook