Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

Kovačica, 19. decembar 2018. godine – Budući da je poslovnikom Skupštine Opštine Kovačica garantovana javnost rada lokalnog parlamenta, odbornik Jan Gages postavio je odborničko pitanje predsedniku SO Kovačica Zlatku Šimaku.

 LSV

U svom odborničkom pitanju, naveo je kako je članom 102. Poslovnika o radu Skupštine opštine Kovačica garantovana javnost rada, za koju odgovara predsednik Skupštine opštine. Takođe, Gages je u svom obraćanju napomenuo da su osnovna prava građanki i građana ove Opštine upravo pravo na informisanost i mogućnost da budu upoznati sa načinom trošenja budžetskih sredstava koja se pune od poreza i doprinosa upravo građana ove Opštine.

Zbog svega napred navedenog, Gages je tražio odgovor na pitanje zbog čega se sednice opštinskog parlamenta ne prenose na Radio televiziji Opštine Kovačica?

Pozivajući se na članove 114. i 115. Poslovnika o radu Skupštine Opštine, odbornik Gages je tražio da se odgovor u pisanom obliku dostavi svim odbornicima i odbornicama.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kovačica 
Odbori LSV | Utorak, 19. 03. 2019. | Komentara: 0

U Zrenjaninu baš ništa ne funkcioniše

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje nemar koji predstavnici gradske vlasti pokazuju u svim sferama (ne)funkcionisanja Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo ponovno širenje govora mržnje

Zrenjaninski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine osudio je danas ponovno pojavljivanje grafita mržnje uperenih protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice, koji su ovog puta osvanuli na stambenoj zgradi u jednom od najnaseljenijih delova grada.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Ako vlast, otvoreno preti i odbija da probleme rešavamo u skupštini, ostaje nam ulica

Odbornici Lige socijaldemokrata u Novom Bečeju napustili su Skupštinu zbog pretnji njihovom njihovom predsedniku opštinskog odbora Saši Šućurović na sednici veća i odbijanja da se problem Doma zdravlja i optužbe za kriminalne radnje sadašnjeg rukovodstva rasprave u institucijama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook