Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

Kovačica, 19. decembar 2018. godine – Budući da je poslovnikom Skupštine Opštine Kovačica garantovana javnost rada lokalnog parlamenta, odbornik Jan Gages postavio je odborničko pitanje predsedniku SO Kovačica Zlatku Šimaku.

 LSV

U svom odborničkom pitanju, naveo je kako je članom 102. Poslovnika o radu Skupštine opštine Kovačica garantovana javnost rada, za koju odgovara predsednik Skupštine opštine. Takođe, Gages je u svom obraćanju napomenuo da su osnovna prava građanki i građana ove Opštine upravo pravo na informisanost i mogućnost da budu upoznati sa načinom trošenja budžetskih sredstava koja se pune od poreza i doprinosa upravo građana ove Opštine.

Zbog svega napred navedenog, Gages je tražio odgovor na pitanje zbog čega se sednice opštinskog parlamenta ne prenose na Radio televiziji Opštine Kovačica?

Pozivajući se na članove 114. i 115. Poslovnika o radu Skupštine Opštine, odbornik Gages je tražio da se odgovor u pisanom obliku dostavi svim odbornicima i odbornicama.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kovačica 
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Odbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook