Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

Kovačica, 19. decembar 2018. godine – Budući da je poslovnikom Skupštine Opštine Kovačica garantovana javnost rada lokalnog parlamenta, odbornik Jan Gages postavio je odborničko pitanje predsedniku SO Kovačica Zlatku Šimaku.

 LSV

U svom odborničkom pitanju, naveo je kako je članom 102. Poslovnika o radu Skupštine opštine Kovačica garantovana javnost rada, za koju odgovara predsednik Skupštine opštine. Takođe, Gages je u svom obraćanju napomenuo da su osnovna prava građanki i građana ove Opštine upravo pravo na informisanost i mogućnost da budu upoznati sa načinom trošenja budžetskih sredstava koja se pune od poreza i doprinosa upravo građana ove Opštine.

Zbog svega napred navedenog, Gages je tražio odgovor na pitanje zbog čega se sednice opštinskog parlamenta ne prenose na Radio televiziji Opštine Kovačica?

Pozivajući se na članove 114. i 115. Poslovnika o radu Skupštine Opštine, odbornik Gages je tražio da se odgovor u pisanom obliku dostavi svim odbornicima i odbornicama.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kovačica 




Odbori LSV | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Potpisan koalicioni sporazum u Zrenjaninu

ZRENJANIN - U prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara u Zrenjaninu danas je potpisan sporazum između dosadašnjih koalicionih partnera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.
Odbori LSV | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Osobe sa invaliditetom ne smeju biti nevidljive u društvu

ZRENJANIN – Osobe sa invaliditetom su ravnopravan deo našeg društva, nisu i ne smeju biti nevidljivi i kao takvi moraju biti i tretirani, istakao je danas predsednik Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u gradu Zrenjaninu Stevica Radu.
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 0

Aleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada

NOVI SAD - Odbornici Skupštine Novog Sada večeras su za svoju predsednicu izabrali Aleksandru Jerkov, odbornicu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jerkovu su pored odbornika LSV za mesto predsednika predložili i odbornici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook