Šibul: Pijaca u centru Kikinde biće kao Limanska u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Šibul: Pijaca u centru Kikinde biće kao Limanska u Novom Sadu

KIKINDA – Direktor najmlađeg javnog preduzeća u kikindskoj opštini „Gradsko zelenilo i pijace“ Miloš Šibul rekao je za „Dnevnik“ da je to preduzeće u prethodnoj godini poslovalo pozitivno, a da zaposleni održavaju javne površine u gradu i vode računa o pijacama.

Miloš Šibul

On je istakao da se najveća pijaca nalazi u centru grada, te da je na tom prostoru i najviše problema.
- Najveći problem je taj što se prodajni prostor nalazi na otvorenom i nema osnovnih uslova za rad. Prodavci postavljaju cerade, prolazi su uski tako da često kupci ne mogu ni da kupe ni da vide robu. Plan „Gradskog zelenila i pijace" jeste da od postojeće napravimo modernu pijacu poput Limanske pijace u Novom Sadu – naglasio je Šibul.

Prema njegovim rečima, prodavci zauzimaju prostor koji nije predviđen za prodaju poput prolaza čija je samo leva strana namenjena pijaci, a desna strana dostavnim i vozilima kupaca i prodavaca obližnjeg marketa. Šibul ističe da, ukoliko bi se poštovalo ovo pravilo rasteretila bi se obližnja Ulica Branka Radičevića.

Sa druge strane u ograđenom delu pijace, predviđenom za prodaju ima praznih tezgi.
- Od 386 pijačnih tezgi, 126 je slobodno, tako da svi prodavci koji se nalaze u prolazu, na ulici, mogu svoje prozvode prodavati unutra. Ujedno, pomenuti prolaz namenjen je za prolazak, policije, hitne pomoći i vatrogosace kako bi što pre stigli do zgrada koje se nalaze u blizini pijace, što je sada nemoguće – napomenuo je Miloš Šibul.

 (BILSV, 05.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook