Škola i dalje bez fiskulturne sale

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

LSV Bačka PalankaBAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.

- U isto to vreme sakupljaju se donacije za drugu pravoslavnu crkvu, iako nam i ona prva uglavnom zvrji prazna, osim o velikim crkvenim praznicima... Šta više - za donacije novoj crkvi, na televizijskim nastupima, lobiraju i neki prosvetni radnici, koje nismo videli u prvim borbenim redovima prilikom bledih i traljavih pokušaja dobijanja fiskulturne sale - kaže Trkulja u saopštenju. On je naveo i da OO LSV Bačka Palanka nije ni protiv religije, niti duhovnosti.

- Opredeljenja takve prirode spadaju u lično opredeljenje svakog čoveka, što opet spada u osnovne demokratske postulate. U svim normalnim zemljama to je neprikosnoveno pravo svakog pojedinca. Naravno da verski objekti trebaju, to nije sporno. Ali, treba nam i fiskulturna sala - kaže on. Trkulja je na kraju ocenio da u rukovođenju opštinom nedostaju sposobni, vredni i mudri ljudi, koji bi stvorili uslove da se njihova deca pravilno razvijaju u svakom smislu!

- Glavni posao Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka jeste borba za nova radna mesta, s ciljem podizanja standarda građana i građanki Vojvodine. No, zdravlje naše dece je prioritet nad prioritetima, jer, džaba nova radna mesta, ako budemo imali bolesne kandidate za zaposlenja - naveo je on.

(BILSV, 08.11.2011.)



Odbori LSV | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Bez lažnih obećanja

BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne obećava, poput drugih stranaka, otvaranje novih radnih mesta niti novac koji će padati sa neba ukoliko Liga dođe na vlast, već će i dalje insistirati na borbi za Vojvodinu i mogućnost da ona raspolaže svojom imovinom, istakao je na tribini u Drljanu šef izbornog štaba OO LSV Bečej Tot Ferenc.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook