Slučaj Bošnjak - departizacija na delu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

Slučaj Bošnjak - departizacija na delu

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je konačno obelodanjen razlog naprasne smene doskorašnjeg gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka - prešao je na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uz mesto u Nadzornom odboru Službenog glasnika.

lsv-zr

- Lep primer departizacije i dovođenja stručnih kadrova, kako nam to premijer svakodnevno objašnjava, jer Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nema u celoj Srbiji nijednog kadra koji se bolje razume u javnu upravu od magistra veterine iz Melenaca. Zato je jedan grad od 100 hiljada duša morao ostati bez gradonačelnika, jer Kori Udovički kao ministarka jednostavno bez Bošnjaka mr Ivana ne može da vodi Ministarstvo. Takođe su znanja i praksa u veterini neophodni da bi se nadzirao rad Službenog glasnika, jer u celoj Srbiji ne postoji bolji kadar koji se više razume u izdavaštvo - naveo je Rudić.
Ukazao je i da su neposredno nakon njegovog odlaska sa funkcije gradonačelnika, začeti radovi na rekonstrukciji centra, iako je jasno da u Zrenjanin nisu došle nikakve investicije koje bi omogućile suficit budžeta.

- Za dve godine napredne vlasti, posao su dobile samo stotine članova napredne koalicije, a budžet je zbog njih u debelom minusu. Od novih investicija nema ništa osim najava, koje su najjače i jedino naprednjačko oružje razvoja, pa se postavlja pitanje od kojih para se renovira centar - zapitao je Rudić. Dodao je da je očigledno da je reč o kreditima, što pokazuje da zrenjaninska vlast sluša preporuke Vlade Srbije, koja se za dve godine zadužila više nego sve prethodne vlade od Tita do danas zajedno, zbog čega Zrenjanin zadužen za još 800 miliona dinara.

- Sada taj novac troše za šminkanje centra, radove izvode „prijateljske" firme i svi će na kraju biti srećni, a kada se ovako sposobna vlast uruši sama od sebe, dugove će godinama plaćati građani Zrenjanina kao cenu svog naivnog izbora - zaključio je Rudić.

(BILSV, 29. 07. 2014)

 




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook