Slučaj Splav - četvrta nedelja bahatosti napredne koalicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 09. 2014. | Komentara: 0

Slučaj Splav - četvrta nedelja bahatosti napredne koalicije

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine sa gnušanjem podseća sve građane Zrenjanina koji su ukazali poverenje aktuelnoj „većini“, nasevši naivno na najjeftiniju demagogiju i populizam, na strahovitu cenu koju sada plaćaju svi Zrenjaninci, istakao je na današnjoj konferenciji za medije član Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je pozvao sve građane da se pridruže svojim komšijama iz Male Amerike koji već 20 dana i noći svojim telima brane gradsko jezero i da se stane na put vlasti koja svojom primitivnošću, nesposobnošću i bahatošću uništava iz dana u dan Zrenjanin.

Naknada za splav 3.000 dinara

Kada je u pitanju odbrana Jezera 3, 53 Zrenjaninaca i Zrenjaninki je podnelo krivične prijave protiv odgovornih lica, a tužilaštvo je započelo i sopstvenu istragu po službenoj dužnosti jer postoje osnovane sumnje na brojne nezakonite radnje čelnika Zrenjanina. 

- Ovo jezero je u vlasništvu Srbijavoda i njime upravljaju Vode Vojvodine, ali lokalne kabadahije ne poznaju, niti priznaju ni zakone ni nadležnosti koje su „doneli žuti“, već vladaju onako kako su vladali i 90-ih, po principu burazerske ekonomije i jagnjećih brigada. Tako je predsednik Skupštine grada „sredio“ svom kumu dozvolu, razume se, bez pokretanja postupka javne nabavke, da postavi splav na 200 kvadrata jezera za naknadu od 3.169 dinara! – istakao je Rudić i dodao da taj novac ne ide u gradski budžet, već na račun Voda Vojvodine. On je ukazao i da je cena prosečnog naprednjačkog „poslovnog“ ručka u Zanatliji 80.000 dinara, a da se svakog dana na službeno gorivo podigne novca dovoljno da se otputuje do Soluna i nazad! 

Slika i prilika napredne vlasti

- Dakle, pretvorićemo jezero u septičku turbo-folk jamu - i to besplatno! Učinićemo kumu predsednika Skupštine, a naprednjaci se neće izjašnjavati po pitanju baljezgarija SPS-a, jer je turbo-folk splav „deo koalicionog sporazuma“! Ovako napredna koalicija sprovodi viziju pokretanja Zrenjanina iz izborne kampanje – naglasio je Aleksandar Rudić i dodao da se o slučaju splava niko od gradskih čelnika ne izjašnjava. Kako kaže, gradonačelnik je dio više otvorenih pisama protesta od uglednijih Zrenjaninaca, među kojima ima arhitekata, oprskih pevača, pesnika, sudskih veštaka. 

Član IO GrO LSV Zrenjanin je napomenuo da se o ovom Jezeru ne oglašava ni gradonačelnikom zamenik, dojučerašnji radikal Saša Santovac, a koji je lično svečano pustio u to isto jezero patke. On je upitao i da li je iko od zrenjaninskih naprednjaka ispunio naređenje Radomira Nikolica i dao ostavku na duplu funkciju, a među nabrojanima su Ivan Bošnjak, Darko Bađok i Goran Knežević.

- To je slika i prilika napredne vlasti u Zrenjaninu i sistema kako se napreduje u srpskoj politici – zaključio je Aleksandar Rudić. 

(BILSV, 30.09.2014)





Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook