Smeniti nesposoban menadžment Vodovoda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 19. 05. 2015. | Komentara: 0

Smeniti nesposoban menadžment Vodovoda

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zatražio je danas od graonačelnika da smeni menadžment JKP „Vodovod i kanalizacija“ koje je objavilo da nisu sposobni da utvrde koliko građani troše vode, pa im predlažu da sami urade taj posao umesto njih.

LSVKako je na konferenciji za novinare rekao funkcioner GrO LSV Zrenjanin Nenad Bogdanov, mediji su juče objavili da „Vodovod i kanalizacija“ ne mogu sa svoja 84 radnika angažovanih na naplati i režiji učine efikasnijim preduzeće, pa su građane zamolili da sami očitavaju vodomere, ali samo ako nemaju dugovanja. A „Vodovod“ će jednom godišnje kontrolisati njihov rad, pa ako bude sve u redu, samočitači imaju popust od 10% na cenu vode. Pritom, kako je istakao Bogdanov, sam menadžment Vodovoda priznaje godišnji gubitak od 100 miliona dinara, ili četvrtinu celokupne godišnje proizvodnje!

- Da li je normalno da javno preduzeće prizna da je nesposobno da radi svoj posao, da taj posao prenosi na korisnike i plaća ih iz sopstvenih prihoda u vidu popusta, a da pritom stotine radnika „Vodovoda“ na čelu sa naprednim menadžmentom i dalje primaju iste plate za svoj nerad i nesposobnost? Ako samoočitavanje vodomera mogu da obavljaju isključivo dosadašnje redovne platiše, po kojoj logici napredni menadžment „Vodovoda“ misli da će oni koji do sada nisu plaćali vodu početi odjednom da je plaćaju? – upitao je Nenad Bogdanov.

On je pitao rukovodstvo ovog preduzeća i zašto se nisu dosetili da godišnji gubitak od neverovatnih 100 miliona dinara smanje tako što će platiti građane bez posla da očitavaju vodomere za zanemarljivo malu sumu u poređenju sa gubitkom i na taj način istovremeno povećaju prihode i uposle Zrenjanince bez posla. Ukazao je i da se u razvijenim evropskim zemljama takve usluge poveravaju putem javno - privatnog partnerstva privatnim firmama koje su efikasne, čime se gubici višestruko smanjuju, profit poraste, a cena usluge ostaje ista za građane.

- GrO LSV Zrenjanin poziva gradonačelnika Zrenjanina da smeni kompletno rukovodstvo „Vodovoda“ jer su sami priznali u novinama da su nesposobni, da prave štetu od 100 miliona dinara godišnje, a svojim odlukama služe kao predmet podsmeha – zaključio je Nenad Bogdanov. 

(BILSV, 19.05.2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook