Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.

LSV

- Gde su nekada bile Rumunija, Bugarska i Mađarska, a gde su danas? Nakon ulaska u EU, životni standard u Rumuniji je 60 odsto iznad standarda stanovnika u Srbiji, u Bugarskoj oko 30, a u Mađarskoj oko 80 odsto – piše, između ostalog, na lecima koje su delili.

Ligašice i ligaši su upozorili na to da Srbiju godišnje napusti i do 60 hiljada ljudi, a najviše iz Vojvodine i da će uskoro naših građana biti više u Nemačkoj i Austriji nego ovde! Prosek starosti onih koji odlaze je oko 28 godina, ali sve češće odlaze i čitave porodice.

- Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo! Istraživanja pokazuju da TRI ČETVRTINE mladih u Srbiji želi da emigrira i to uglavnom u zemlje Zapadne Evrope - ističu ligaši i ligašice.

- Mladi ne odlaze samo zbog viših plata, nego zato što ne žele ratove, neprestane sukobe, korupciju i sistem u kojem više vredi veza nego znanje. Mladi traže stabilnost, standard, obrazovanje, uređen sistem, mogućnost napredovanja, planiranja i uživanja u svom životu. I to nalaze u zemljama Evropske unije. Želimo da se i unašoj zemlji živi dobro! Hoćemo što pre u EU - poručili su predstavnici i predstavnice LSV deleći letke širom Novog Sada.

 (SzILSV, 21.01.2020)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook