Srećan ti rođendan, Novi Sade!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 01. 02. 2020. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan, Novi Sade!

Novi Sad - Na zgradi Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu danas je ponovo raširen veliki transparent na kojem piše „Novi Sad je nama glavni grad“, a na više lokacija desetine aktivista i aktivistkinja LSV dele bombone i letke kojima čestitaju 272. rođendan svom gradu.

LSV

- Srećan ti rođendan, Novi Sade - poručuju ligašice i ligaši uz podsećanje da je ovaj grad evropska prestonica.

- Povelju slobodnog grada dobio je od Marije Terezije 1. februara 1748. godine.

Jedan je od najlepših evropskih gradova na Dunavu. U njemu živi preko 20 različitih nacija, govori se različitim jezicima i piše različitim pismima, a na ulicama su mu svakodnevno hiljade ljudi iz čitavog sveta. Uprkos teškom životu u okruženju, Novi Sad uspeva da se strateški razvija, gradi, osavremenjuje i progresivno širi. 

Prošle godine bio je Omladinska prestonica Evrope, a sledeće godine će biti Evropska prestonica kulture. 

Jedan je od najprestižnijih univerzitetskih i urbanih centara i nesporni lider ovog dela Evrope - ističu članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u lecima koje dele širom Novog Sada i poručuju:

Volimo te, glavni grade!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook