Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 03. 2017. | Komentara: 0

Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev zatražio je danas od gradskog rukovodstva da javnost obaveste o tome dokle se stiglo sa obećanim Regionalnim centrom za reciklažu otpada.

LSV

On je u saopštenju podsetio da je u decembru 2014. godine aktuelna vladajuća koalicija najavila da je dvogodišnja saradnja sa stručnjacima iz Švedske i ekologa iz Zrenjanina i susednih opština Žitište i Sečanj, rezultirala projektom za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom što bi bila prva faza za kasniju izgradnju Regionalnog centra za reciklažu otpada. Tom prilikom pomenuto je da je investicija te prve faze vrednosti 26 miliona evra, od čega je 85% deo koji finansira Švedski partner. 

- Međutim, do današnjeg dana niti je izgrađen i krenuo sa radom Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada. 
Pored toga što bi rešio višegodišnji problem deponija, taj centar bi mogao biti značajan izvor prihoda. Ali, ovako građani Zrenjanina pored svih uskraćenosti zbog kojih spadaju među najsiromašnije građane u Vojvodini, usled siromašnog života, nezaposlenosti i nedostatka zdrave pijaće vode, umorni od neispunjenih obećanja nastavljaju da slušaju jedno, a žive u potpuno drugoj, teškoj stvarnosti – naglasio je Milošev.

Dodao je da se građanima ne smeju olako davati obećanja koja, očigledno, niko nema nameru da ispuni, i zahteva od gradske vlasti da konačno uradi nešto korisno za grad i građane, jer dosadašnji rezultat teži nuli.

 (BILSV, 07.03.2017)



Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook