Stipendijama pomoći i mlade talente u srednjim školama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Stipendijama pomoći i mlade talente u srednjim školama

Bečej, 24. februar 2019 - Opština Bečej će u 2018/2019. godini stipendirati ukupno 82 studenta deficitarnih zanimanja umesto 60, koliko je prvobitno bilo planirano.

lsv
 
Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej pozdravlja odluku predsednika opštine Bečej što je uvažio apel LSV od prošle godine. Snizili su kriterijume i umesto planiranih 60 dodelili stipendiju za ukupno 82 studenata za deficitarna zanimanja sa teritorije opštine Bečej. Važno je da opština prepozna sav trud studenata kroz ove stipendije i da studenti koji završe fakultet imaju priliku da se vrate i da stručnu praksu odrade upravo u opštini Bečej, da se zaposle i ovde osnuju porodicu. 

Loša i veoma teška finansijska situacija roditelja ne dozvoljava da deci iznajme stan, pa su tako stipendije nekima džeparac, a neki njima plaćaju smeštaj. Cene hrane i smeštaja u domovima su povećane, a stipendije su, nažalost, ostale nepromenjene u odnosu na prošlu godinu. Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej predložio je Opštinskom veću da iskoristi svoje pravo i preporuči predsedniku opštine dodatne stipendije za socijalno ugrožene studente koji ne zadovoljavaju uslove konkursa zbog visokih kriterijuma.
 
Bečejski ligaši predlažu da se studentima, koji su iz neke od osetljivih društvenih grupa, omogući da podnesu zahtev za posebno rangiranje u okviru namenski opredeljenog broja, primenom blažih kriterijuma, koji su u skladu sa zakonom i pravilnikom.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da nema dobrih studenata bez dobrih srednjoškolaca i da moramo dati podstrek mladim darovitim talentima. Zato predlažemo da se pored studenata pomognu i mladi talenti u srednjim školama i oni koji su slabijeg materijalnog stanja, da bi razvili svoj potencijal i imali jednaku šansu za uspehe i nagrade. Stipendijama treba negovati i podstaći srednjoškolce za učestvovanje na priznatim republičkim i inostranim takmičenjima, za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama, seminarima i skupovima u inostranstvu.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej



Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook