Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, najavio je danas na konferenciji za novinare da će, zaslugom stručnog tima ovog Liginog Saveta, u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Vladimir Milosev

- Briga o Zrenjaninu i njegovim građankama i građanima podrazumeva i humanitarni rad, a kao rezultat dugogodišnje saradnje Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina sa onima koji žive u inostranstvu, u melenačku banju "Rusandu" svakog trenutka treba da stigne drugi deo humanitarne pomoći u vrednosti od 95 hiljada evra – rekao je Vladimir Milošev, dodajući da će ovog puta biti dopremljeno 59 kreveta sa dušecima, poklon bolnice St. Elisabeth iz Lajpciga.

- Sredstva za dopremanje obezbeđena su uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Ovom prilikom zahvaljujem i Ranku Balogu, Ligašu koji sada živi u Lajpcigu, uz čiju pomoć je Savet za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin uspeo da realizuje po drugi put ovako veliku stvar za grad Zrenjanin – istakao je Vladimir Milošev, predsednik Saveta.

Podsećamo, prvi deo pomoći u "Rusandu" stigao je uz pomoć zalaganja predstavnika GrO LSV Zrenjanin, odnosno njenog resornog Saveta. Tada je Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima dobila kontigent humanitarne pomoći u vrednosti od 114.000 evra iz centralne bolnice u Lajpcigu. Prvi od tri dela donacije, sastojao se od 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena, ultrazvučnog aparata i bio je namenjen Odeljenju za intenzivnu negu, dok je sedam kreveta bilo ustupljeno Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.
Zahvaljujući saradnji Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin, Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, krajem prošle godine pomoć u vrednosti od 22.000 evra je stigla i iz austrijskog grada Bad Išla u OŠ „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, „1. oktobar" u Botošu i Srednju elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla" u Zrenjaninu.  Vladimir Milošev kaže da ovo nije kraj međunarodne saradnje, jer će Liga, uz pomoć već ostvarenih kontakata, i dalje pomagati grad Zrenjanin. On je najavio da će treći deo pomoći Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići krajem ove godine.

(BILSV, 03.04.2012.)Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook