Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, najavio je danas na konferenciji za novinare da će, zaslugom stručnog tima ovog Liginog Saveta, u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Vladimir Milosev

- Briga o Zrenjaninu i njegovim građankama i građanima podrazumeva i humanitarni rad, a kao rezultat dugogodišnje saradnje Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina sa onima koji žive u inostranstvu, u melenačku banju "Rusandu" svakog trenutka treba da stigne drugi deo humanitarne pomoći u vrednosti od 95 hiljada evra – rekao je Vladimir Milošev, dodajući da će ovog puta biti dopremljeno 59 kreveta sa dušecima, poklon bolnice St. Elisabeth iz Lajpciga.

- Sredstva za dopremanje obezbeđena su uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Ovom prilikom zahvaljujem i Ranku Balogu, Ligašu koji sada živi u Lajpcigu, uz čiju pomoć je Savet za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin uspeo da realizuje po drugi put ovako veliku stvar za grad Zrenjanin – istakao je Vladimir Milošev, predsednik Saveta.

Podsećamo, prvi deo pomoći u "Rusandu" stigao je uz pomoć zalaganja predstavnika GrO LSV Zrenjanin, odnosno njenog resornog Saveta. Tada je Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima dobila kontigent humanitarne pomoći u vrednosti od 114.000 evra iz centralne bolnice u Lajpcigu. Prvi od tri dela donacije, sastojao se od 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena, ultrazvučnog aparata i bio je namenjen Odeljenju za intenzivnu negu, dok je sedam kreveta bilo ustupljeno Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.
Zahvaljujući saradnji Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin, Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, krajem prošle godine pomoć u vrednosti od 22.000 evra je stigla i iz austrijskog grada Bad Išla u OŠ „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, „1. oktobar" u Botošu i Srednju elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla" u Zrenjaninu.  Vladimir Milošev kaže da ovo nije kraj međunarodne saradnje, jer će Liga, uz pomoć već ostvarenih kontakata, i dalje pomagati grad Zrenjanin. On je najavio da će treći deo pomoći Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići krajem ove godine.

(BILSV, 03.04.2012.)Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook