Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, najavio je danas na konferenciji za novinare da će, zaslugom stručnog tima ovog Liginog Saveta, u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Vladimir Milosev

- Briga o Zrenjaninu i njegovim građankama i građanima podrazumeva i humanitarni rad, a kao rezultat dugogodišnje saradnje Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina sa onima koji žive u inostranstvu, u melenačku banju "Rusandu" svakog trenutka treba da stigne drugi deo humanitarne pomoći u vrednosti od 95 hiljada evra – rekao je Vladimir Milošev, dodajući da će ovog puta biti dopremljeno 59 kreveta sa dušecima, poklon bolnice St. Elisabeth iz Lajpciga.

- Sredstva za dopremanje obezbeđena su uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Ovom prilikom zahvaljujem i Ranku Balogu, Ligašu koji sada živi u Lajpcigu, uz čiju pomoć je Savet za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin uspeo da realizuje po drugi put ovako veliku stvar za grad Zrenjanin – istakao je Vladimir Milošev, predsednik Saveta.

Podsećamo, prvi deo pomoći u "Rusandu" stigao je uz pomoć zalaganja predstavnika GrO LSV Zrenjanin, odnosno njenog resornog Saveta. Tada je Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima dobila kontigent humanitarne pomoći u vrednosti od 114.000 evra iz centralne bolnice u Lajpcigu. Prvi od tri dela donacije, sastojao se od 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena, ultrazvučnog aparata i bio je namenjen Odeljenju za intenzivnu negu, dok je sedam kreveta bilo ustupljeno Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.
Zahvaljujući saradnji Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin, Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, krajem prošle godine pomoć u vrednosti od 22.000 evra je stigla i iz austrijskog grada Bad Išla u OŠ „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, „1. oktobar" u Botošu i Srednju elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla" u Zrenjaninu.  Vladimir Milošev kaže da ovo nije kraj međunarodne saradnje, jer će Liga, uz pomoć već ostvarenih kontakata, i dalje pomagati grad Zrenjanin. On je najavio da će treći deo pomoći Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići krajem ove godine.

(BILSV, 03.04.2012.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook