Stop obaveznoj godišnjoj registraciji traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Stop obaveznoj godišnjoj registraciji traktora

BAČKA TOPOLA - Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiće od Vlade Republike Srbije hitnu izmenu Zakona o saobraćaju i tražiti ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.

Ova akcija, kako je naveo predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj, održava se na području čitave Vojvodine i ima za cilj da rastereti poljoprivredne proizvođače čiji polažaj postaje sve teži. O položaju poljoprivrednih proizvođača i posledicama koje bi ova obaveza mogla da ima govorili su i Milan Vlatković predsednik Mesne organizacije LSV Tomislavci i Fedor Tomić član izvršnog odbora OO LSV Bačka Topola, obojica poljoprivredni proizvođači. Vlatković je istakao da je traktor poljoprivredniku oruđe za rad a ne luksuz jer je najveći deo vremena na njivi, a ne na putevima. On je podsetio da će ovogodišnja setva biti skuplja za 40 odsto, da se još ne znaju ovogodišnje podsticajne mere i naglasio da će ova dodatna obaveza imati višestruke posledice jer će, zbog nedostatka novca, paori morati da seju sa tavana, umanjiće prehranu i time smanjiti prinos što će osetiti i država. Oba govornika su pristalice redovnog godišnjeg tehničkog pregleda poljoprivredne mehanizacije, ali upozoravju da se merom obavezne godišnje registracije sada već zaista dovodi u pitanje opstanak proizvođača, jer bi sprovođenje zakona značilo dodatni godišnji namet paorima od oko 60 do 70.000 hiljada dinara. Vekonj je pozvao sve građane da svojim potpisima podrže ovu inicijativu i podsetio da se potpisi mogu dati i u kancelariji stranke u Bačkoj Topoli ulica Maršala Tita 44 radnim danima od 9 do 19 časova.

(BILSV, 13.04.2011.)




Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.
Odbori LSV | Subota, 07. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Grejna sezona u Subotici dovedena u pitanje. Bakić i Pastor nesposobni da reše problem.

VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da javnosti objasne zašto je početak grejne sezone u gradu doveden u pitanje.
Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook