Štrajk u JKP Put posledica očaja radnika zbog nesposobnog rukovodstva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 08. 2014. | Komentara: 0

Štrajk u JKP Put posledica očaja radnika zbog nesposobnog rukovodstva

NOVI SAD - Štrajk koji je jutros počeo u JKP „Put“ je po svoj prilici posledica očaja radnika koje je nesposobno rukovodstvo dovelo na sam rub egzistencije, ocenio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

LSVOni su u saopštenju istakli da činjenica da je štrajk počeo i bez učešća sindikata, od ljudi koji se bave asfaltiranjem, jednim od najtežih poslova u komunalnom sektoru, dodatno ukazuje na ozbiljnost čitave situacije.
 
- Tim ljudima je poslednji put isplaćen deo majske zarade, čime je rukovodstvo JKP „Put“ dovelo u nezavidnu situaciju i radnike i čitav grad jer je u toku rekonstrukcija najosetljivije raskrsnice, Bulevara Oslobođenja i Jevrejske ulice (kod Futokoške pijace), kuda dnevno prođe 18.000 vozila. Osetljiva mesta se u civilizovanom svetu rade u nekoliko smena, 24 sata dnevno, da građani ne bi trpeli, ako treba i uz dodatne stimulacije za radnike, a u svetu bahatih i nesposobnih u jednoj smeni i za deo majske plate – navodi se u saopštenju GrO LSV Novi Sad i dodaje da je rukovodstvo JKP „Put“ nesposobno da vodi i organizuje posao. 
 
Nije tačno da se mora otpuštati da bi „Put“ radio, nego radnike treba zaposliti, a aktuelno rukovodstvo to ne ume, ističu ligaši.
 
- Nije tačno ni da unosnih poslova nema, nego se oni prepuštaju privatnicima. Nije tačno ni da novca nema. Rebalans budžeta je pokazao da novca u gradu ima. Problem je što se ne zna kuda taj novac odlazi. I jedno i drugo i treće mora hitno prestati – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Novi Sad.
 
(BILSV, 22.08.2014)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook