Šućurović: Posetioci Velikogospojinskih dana dovedeni u opasnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 08. 2016. | Komentara: 0

Šućurović: Posetioci Velikogospojinskih dana dovedeni u opasnost

NOVI BEČEJ – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju optužio je lokalnu vlast predvodjenu Srpskom naprednom strankom da je za pirotehniku na tradicionalnoj manifestaciji "Velikogospojinski dani" angažovala "stranačku firmu" koja nema licencu, čime je dovela u opasnost bezbednost posetilaca.

LSV

– Bezbednost o kojoj se izuzetno vodilo računa tokom prethodih godina dovodi se u pitanje, jer je umesto renomiranih kuća sa licencom za vatromet odabrana stranačka firma SNS-a bez licence, koja je registrovana kao menjačnica i komision koja se bavi i pirotehnikom – navodi se u saopštenju koje je potpisao bivši predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović.

On je optužio opštinske vlasti i da su zaustavili projekte prethodne vlasti koji su od velike koristi za građane, poput projekata "Kuglana", "Kružni tok" i "Biciklistička staza", iako ih je na osnovu prihoda u budžetu i sa drugih nivoa vlasti moguće realizovati. Šućurović je dodao i da je lokalna vlast odbila da prihvati ponuđeni novac Republike i Pokrajine za realizaciju ovih projekata.

Prema njegovim rečima, rasprava na sednici Skupštine opštine u utorak dokazala je da su neistinite optužbe na njegov račun da je ostavio dugove u budžetu, pošto je pomoćnica načelnika za finansije Zora Stanisavljev kazala da opština nema kredita i da se u šestomesečnom izveštaju vidi budžetski suficit.

Šućurović je podsetio da su na sednici Skupštine opštine iznete i argumentovane tvrdnje da je aktuelna opštinska vlast za analizu poslovanja Javnog preduzeća Komunalac, povodom mogućnosti da se proda njena gasna mreža, angažovala revizorsku kuću Finodit, koja je dovodjena u vezu sa kriminalnim radnjama.

Kako je rekao, opštinske vlasti su "izmislile" radno mesto pomoćnika predsednika Skupštine opštine, kako bi "namirili koalicione apetite", iako ni za radno mesto zamenika predsednika Skupštine opštine nema dovoljno posla. On je upitao i gde je nestalo 30.000 evra sa računa preduzeća Vojvodina SPA i automobil, koji su morali da pripadnu opštini prilikom preuzimanja, a sad ih "odjednom nema".

Šućurović je optužio lokalne vlasti i da odugovlače sa otvaranjem pogona fabrike Adanko iz Ade u Mesnoj zajednici Bočar u Novom Bečeju, iako bi u tom pogonu bilo zaposleno 50 radnika. Upitao je i zbog čega opštinske vlasti nisu još uvek odgovorile na pitanje zašto sa uzurpiranog drzavnog zemljišta nisu skinuti usevi sa svih površina koje su navedene u izveštaju komisije, gde je lagerovan prinos i na koji način će se ubrati prihod od njega.
(BILSV, 25. 08. 2016)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook