Svastike uklanja LSV, dok se gradonačelnik samo zgražava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 01. 2017. | Komentara: 0

Svastike uklanja LSV, dok se gradonačelnik samo zgražava

Pančevo, 21. januar 2017 - Antifašizam je jedna od temeljnih vrednosti na kojima počiva moderan svet. To su potvrdili  članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, koji su za razliku od gradske vlasti pokrenuli konkretnu akciju kako bi pokazali da je nije prihvatljivo žigosanje građana na osnovu verske, nacionalne ili drugo pripadnosti.

LSV

LSV je danas organizovala uklanjanje nacističkih obeležja sa kuće porodice Klajn.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević, osudio je vandalsko ponašanje ekstremista i istakao da je nedopustivo što je gradaka vlast samo deklarativno osudila ovaj čin, ali nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti.

Keljević je ukazao da gradski oci vrlo često ističu kako je bogatsvo Pančeva u različitosti, multietničnosti i multikulturalnosti, ali je to samo deo svečanih govora, jer kad se desi nešto ovako, nema nigde nikoga. Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo.

Pančevo pripada svim dobrim ljudima i na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati.

Pančevački LSV još jednom poziva nadležne organe da što pre otkriju počionioce ovog nemilog događaja i pruže zaštitu porodici Klajn.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook