Svastike uklanja LSV, dok se gradonačelnik samo zgražava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 01. 2017. | Komentara: 0

Svastike uklanja LSV, dok se gradonačelnik samo zgražava

Pančevo, 21. januar 2017 - Antifašizam je jedna od temeljnih vrednosti na kojima počiva moderan svet. To su potvrdili  članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, koji su za razliku od gradske vlasti pokrenuli konkretnu akciju kako bi pokazali da je nije prihvatljivo žigosanje građana na osnovu verske, nacionalne ili drugo pripadnosti.

LSV

LSV je danas organizovala uklanjanje nacističkih obeležja sa kuće porodice Klajn.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević, osudio je vandalsko ponašanje ekstremista i istakao da je nedopustivo što je gradaka vlast samo deklarativno osudila ovaj čin, ali nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti.

Keljević je ukazao da gradski oci vrlo često ističu kako je bogatsvo Pančeva u različitosti, multietničnosti i multikulturalnosti, ali je to samo deo svečanih govora, jer kad se desi nešto ovako, nema nigde nikoga. Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo.

Pančevo pripada svim dobrim ljudima i na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati.

Pančevački LSV još jednom poziva nadležne organe da što pre otkriju počionioce ovog nemilog događaja i pruže zaštitu porodici Klajn.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Odbori LSV | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 1

Vojvođanske banke su bile kičma vojvođanske privrede

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć na tribini u Mokrinu da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može smatrati regionom.
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 1

Za veću bezbednost u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka zatražio je danas od lokalnih vlasti da se postave ležeći policajaci i novi pešački prelazi na Trgu patrijarha Pavla i u delu Banatske ulice od nove pijace pa sve do gerontološkog centra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook