Svim trudnicama 100 odsto naknade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,

LSV Zrenjanin

do punog iznosa plate, kada nisu na bolovanju tj. da se poveća naknada za trudničko bolovanje sa 65 na 100 odsto - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj Skupštini Predrag Perkić. On je objasnio da bi na taj način bio pokazan jedinstven stav i odgovornost kada je u pitanju socijalna zaštita sugrađanki i sugrađana, kao i želja da se motiviše povećanje stope nataliteta u Zrenjaninu. On je podsetio da je prema preliminarnim rezultatima popisa u Zrenjaninu evidentirano manje stanovnika nego 2002. godine i da je jedan od glavnih problema sa kojim se Vojvođani suočavaju bela kuga.

- Zato smatramo da ovo pitanje nije političko, već da je potrebno prevazići sve razlike zarad dobrobiti građanki i građana našeg grada. Beograd i Jagodina to već čine, a od nedavno je ova odluka usvojena i u Novom Sadu i Beloj Crkvi - istakao je Perkić. On je naglasio i da odbornici LSV, dodaju ovome i predlog da nezaposlenim porodiljama, kao socijalno najosetljivijoj kategoriji društva, iz gradskog budžeta bude isplaćivana mesečna nadoknada u visini minimalne zarade u Republici Srbiji, dok im dete ne napuni prvu godinu života.

- Nedavno usvojen Zakon o javnoj svojini omogućava lokalnim samoupravama da raspolažu većim budžetima i naša ideja jeste da deo sredstava, koji će im po ovom zakonu pripasti, usmere na rešavanje ovog pitanja, i nadamo se da će ova inicijativa pri usvajanju budžeta za sledeću godinu naići na podršku kod svih odbornika - istakao je Predrag Perkić. Tanja Kovač, potpredsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, pohvalila je inicijativu i napomenula da je ona ostvarljiva i da predstavlja značajan korak ka ostvarivanju prava žena, za koja se FŽ LSV zalaže već dugi niz godina.

- Smatramo da će efekti biti vrlo vidljivi i da će pozitivno uticati na porodični budžet, kao i da se po pitanju socijalne i zdravstvene zaštite trudnica može učiniti još više. Socijalna nepravda je da se trudnici ukida 35 odsto, jer su troškovi života sve veći, a zrenjaninska plata je već ispod republičkog proseka - upozorila je Tanja Kovač, i dodala da je ova akcija u Novom Sadu naišla ne velik odziv građanki i građana, koji su prepoznali njen značaj, i da se nada da će tako biti i u Zrenjaninu.

(BILSV, 08.11.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook