Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

LSV TemerinNOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.

Ništa od kanalizacije

Karan je precizirao da su krivične prijave podnete protiv predsednika Skupštine opštine Matuška Mihalja, predsednika Saveta Prve Mesne zajednice Puškaš Tibora, predsednika Mesne zajednice Staro Đurđevo Zdravka Vajagića, predsednika MZ Bački Jarak Milana Mandića, predsednika MZ Sirig Zdravka Svorcana i Tatjane Milošević načelnice opštinskog odeljenja za budžet, finansije i tezor.

- Od 2005. do kraja 2010. godine građani četri temerinske mesne zajednice plaćali su samodoprinos da bi se izgradila kanalizaciona mreža, popravili i izgradili lokalni putevi, i osavremenila javna rasveta " reko je Karan napominjući da je i pored toga, Temerin i danas verovatno jedna od poslednjih većih opština u Vojvodini, koja u 21 veku nema kanalizaciju.

- Na taj način prikupljeno je više od 200 miliona dinara, a nekim sugrađanima se i dalje skida sa plate za samodoprinos. Od te sume već je potrošeno oko 155 miliona dinara, a građani i dalje nemaju kanalizaciju. Šta više, traži se da plate 600-800 evra za priključenje na kanalizacionu mrežu, koja ne postoji " rekao je on.

Ni od puteva, javne rasprave, kanala...

Karan je rekao da LSV godinu dana postavlja pitanje na čega je onda potrošen novac " tim pre jer ni putevi nisu popravljeni, niti je sređena javna rasveta. Odgovora nema.

- Prikupili smo i oko 2200 potpisa za besplatno priključenje na kanalizacionu mrežu, jer su to građani odavno platili samodoprinosom, ali je tu inicijativu opštinsko veće odbilo " kaže on. Karan napominje i da je krajem januara istekao rok, u kojem su trebali biti raspisani i održani izbori za savete mesnih zajednica.

- Uprkos našem insitiranju i zahtevima, tih izbora nema i zakon se krši već više od pola godine " rekao je on dodajući da su uz sve ovo, nedavno u lokalnoj štampi krenula i prepucavanja koalicionih partnera baš oko pitanja na čega je potrošen novac i zašto nema izbora za mesne zajednice.

- Mi ništa prejudiciramo ali smatramo da nadležni organi treba da provere da li je kršen zakon i na čega su potrošena sredstva koja su građani odvajali. Budući da sami nismo dobijali odgovore, ovo je jedini način da se utvrdi gde su i za čega trošeni novci građana Opštine Temerin " smatra Karan On je na kraju rekao i da ovo nije jedini dokaz zatvorenosti i ignorisanja volje građana.

- Liga je skupila preko 1300 potpisa za hitno kopanje atmosferskih kanala u mestu, jer Temerin konstantno ima problema sa  atmosferskim padavinama. Ta inicijativa nije ni razmatrana " kaže Karan.

(BILSV, 15.07.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook