Tešić: Sledeća vlast u Zrenjaninu nemoguća bez LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 04. 2015. | Komentara: 0

Tešić: Sledeća vlast u Zrenjaninu nemoguća bez LSV

ZRENJANIN - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Tešić izjavio je za RTV da o raspisivanju lokalnih izbora odlučuje Skupština Srbije, te da očekuje da će oni biti raspisani u prvom zakonskom roku – u decembru. Tešić je napomenuo da će LSV u Zrenjaninu, ali i na pokrajinskom nivou, nastupiti samostalno. 

LSV

- Mi smo jedina stranka koja nije menjala politiku i izneverila svoje birače punih 25 godina - dodao je on. Predsednik gradskog odbora LSV je ocenio da je LSV u Zrenjaninu druga po broju birača, najjača opoziciona i jedina stranka koja ima rast podrške birača. 

- U tom kontekstu očekujem da sledeća lokalna vlast neće biti moguća bez LSV - poručio je on.

Upitan koga vidi kao potencijalne koalicione partnere nakon izbora, Tešić je objasnio da Liga ima jasan stav za sve nivoe vlasti po tom pitanju.
- Razgovaraćemo sa svakim ko uvažava program LSV, a to su interesi Vojvodine i svih njenih građana - naglasio je on. 

Tešić je istakao i da stranački organi još uvek nisu odlučivali ko će biti kandidat Lige za gradonačelnika Zrenjanina i koji će ljudi biti promovisani za funkcije.
- Grad se razvija menjanjem poslovnog okruženja i primenom razvojnih instrumenata javne politike. LSV ima velik broj kvalitetnih kadrova koji su pokazali da znaju da vode grad - poručio je predsednik zrenjaninske LSV.

(BILSV, 14.04.2015)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook