Trudnice će imati punu platu!

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Trudnice će imati punu platu!

SOMBOR – Stranka G17 plus pokušava da abolira sve ono što su, u godinama kada su bili na vlasti, loše uradili, ocenio je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor Zoran Terzin.

Sombor

Na konferenciji za novinare, na kojoj je bilo reči o izjavama funkcionera G17 plus u vezi sa inicijativom za trudnice, Terzin je podsetio da je još krajem 2005. godine, zahvaljujući tadašnjem ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću, donet Zakon kojim je trudnicama za vreme trudničkog bolovanja ukinuta puna plata. On je dodao da je tada LSV reagovala i da punih pet godina insistira da se taj zakon promeni.
- Zbog toga smo početkom godine pokrenuli akciju prikupljanja potpisa građana i građanki, kako bi lokalnoj samoupravi podneli zahtev da se razlika novca isplaćuje iz Budžeta grada. Uspeli smo to isključivo zahvaljujući velikoj podršci sugrađana i sad kada postoji odluka i kada očekujemo da će se naš predlog konačno realizovati, ne možemo da dozvolimo da se kaže da je to zasluga G17 plus - zaključio je Terzin.
Predsednica Foruma žena Gradske organizacije Nataša Terbec je izložila hronologiju aktivnosti, počevši od 28. marta, kada je LSV pokrenula inicijativu u kojoj je zahtevana isplatu pune plate trudnicama na trudničkom odsustvu.
– Namerno smo upotrebili termin “trudničko odsustvo” jer smatramo da trudnoća nije bolest – naglasila je Trebecova i dodala da je tokom akcije prikupljanja potpisa podrške ovoj inicijativi prikupljeno preko hiljadu potpisa građana i građanki Sombora. Nakon toga, odbornik LSV u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov 28. aprila podneo je Skupštini grada Sombora predlog zaključka o dodatnoj zaštiti trudnica na teritoriji grada Sombora. Predlog inicijative skupštinska većina je 14. juna odbila da uvrsti u dnevni red.
- Našu inicijativu su podržali građani i građanke Sombora bez obzira na stranačku pripadnost i mi im se još jednom zahvaljujemo. Naša zahvalnost je tim veća, što danas znamo poražavajuće rezultate nedavno završenog popisa – naglasila je Terbecova.
Dodala je da je Nenadov taj zahtev ponovio 11. novembra tokom javne rasprave o Nacrtu budžeta grada Sombora za 2012. godinu, a da je odgovor na ponovljenu inicijativu od strane gradonačelnika Nemanje Delića bio pozitivan, uz obrazloženje da će se u budžetu voditi računa o navedenim socijalnim komponentama.
– Još jednom je, nakon višemesečne aktivnosti, doslednost LSV urodila plodom, te će pored Novog Sada i Bele Crkve i Sombor iz svog budžeta pomoći trudnicama. Ista inicijativa se u ovom trenutku privodi konačnom rešenju u Zrenjaninu, Subotici, Baču i Pančevu – istaknuto je na kraju konferencije za novinare.

(BILSV, 02. 12. 2011.)Odbori LSV | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno zabraniti seču šume na Fruškoj gori!

Vojvođanski front – ujedinjeni za Novi Sad zahteva da se hitno zabrani seča šume i zaustavi ogoljavanje Fruške gore. Iako to ne spada u gradsku nadležnost, svako ko voli Novi Sad, voli i Frušku goru i zato pozivamo sve aktere na političkoj sceni grada da se angažuju i ulože sav svoj uticaj u njenu zaštitu.
Odbori LSV | Utorak, 19. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana!

Vojvođanski front - ujedinjeni za Novi Sad poziva sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali sa visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 05. 2020. | Komentara: 0

Samo se Vojvođanski front bori da prigradska naselja postanu prestižna predgrađa

Novi Sad je nama glavni grad! I mi se borimo za Novi Sad u društvu modernih, razvijenih evropskih gradova, a tamo su prigradska naselja kao što su Kać, Kisač prestižna predgrađa. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook